30 Mayıs 2011 10:24

ABD’nin 5 kişi baskısı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Pakistan’a düzenlediği ziyaret esnasında ülkeden, El Kaide ve Taliban’ın önde gelen beş isminin bulmasını ve kendilerine teslim edilmesini talep ettiği iddia edildi. The News gazetesi’nin haberine göre iki ülke arasındaki ilişkilerin seyrinin, Pakistan’ın bu kişilere yönelik d&uum

ABD’nin 5 kişi baskısı
Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Pakistan’a düzenlediği ziyaret esnasında ülkeden, El Kaide ve Taliban’ın önde gelen beş isminin bulmasını ve kendilerine teslim edilmesini talep ettiği iddia edildi. The News gazetesi’nin haberine göre iki ülke arasındaki ilişkilerin seyrinin, Pakistan’ın bu kişilere yönelik düzenleyeceği operasyonlarla belli olacağının altı çiziliyor. Clinton’ın Pakistan’da olduklarına emin olduklarını söylediği isimler arasında El Kaide’nin yeni lideri Ayman el Zevahiri ile Atiya Abdül Rahman, Taliban’ın Hakkani kolunun liderlerinden Siraç Hakkani ve İlyas Keşmiri ile ismi belirtilmeyen Harkat-ül Cihad el İslami Örgütü’nün bir lideri bulunuyor. Bin Ladin’in Pakistan yetkililerinden yardım aldığı iddialarının gündeme gelmesinin ardından, Clinton’ın verdiği isimlerin teslim edilip edilmeyeceğinin ilişkilerin bundan sonraki seyrini önemli ölçüde etkilemesi bekleniyor.
Bu arada Pakistan’da son dönemde yoğunlaşan intihar saldırıları ve silahlı çatışmalara dün bir yenisi daha eklendi. Afgan sınırındaki Bacur aşiret bölgesine bağlı Salarzai’de düzenlenen bombalı saldırıda 8 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Nükleere protesto

SONRAKİ HABER

Yunanistan’da darbe olabilir iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...