10 Ekim 2013 18:14

KCK’den çözüm için üç talep

KCK, çözüm sürecinin devam etmesi ve Kürt sorunun çözümü için üç temel talebin karşılanması gerektiğini belirtti.

KCK’den çözüm için üç talep
Paylaş

KCK, çözüm sürecinin devam etmesi ve Kürt sorunun çözümü için üç temel talebin karşılanması gerektiğini belirtti.

Fırat Haber Ajansının haberine göre, KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı “Demokratik çözüm” deklarasyonunu açıkladı. Deklarasyonda, Kürt kimliği ve kültürünün anayasal güvenceye alınması, demokratik özerkliğin tanınması ve ana dilinde eğitimin kabul edilmesinin üç temel talep olduğu belirtilerek, “Bu temel talepler karşılanmadan ayrıntıda konuşulan ve yapılanlar hiçbir şey anlam ifade etmez” görüşüne yer verildi.

"Kürt Özgürlük Hareketinin tüm örgütleri ve bileşenleriyle birlikte, Öcalan’ın 21 Mart Newrozu’nda ortaya koyduğu açıklama çerçevesindeki bir çözümden yana olduğu" belirtilen deklarasyonda, “Çatışmasızlığın nasıl sürüp sürmeyeceği, hareket olarak hangi yol ve yöntemi tercih edeceğimiz AKP hükümeti ve Türk devletinin önümüzdeki günlerdeki tutumuna bağlı olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

PAKET HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Hükümetin açıkladığı “Demokratikleşme Paketi”nin Kürtlerin ve demokrasi güçlerinin talepleri karşılamadığı ve hayal kırıklığı yarattığı belirterek, “Kürt sorunu, oyalama sağlayan, imaj çalışmasının bir parçası olan seçim propagandası yapılacak paketlerle ve bazı göstermelik adımlarla çözülemez. Yüz yıllık köklü ve ağır bir soruna böyle yaklaşmak ciddiyetsizlik olduğu gibi en hafif deyimle Türkiye halklarına hakarettir. Türkiye halkları ve Kürtler bu sorunun çözümünü beklemektedir. Türkiye halkı ve Kürtler sürece, AKP oyalama yaparak seçime kadar idare etsin diye değil, Türkiye demokratikleşecek ve sorunlar çözülecek beklentisiyle destek vermiştir” ifadelerine yer verildi.

Şimdiye kadar 9 kez ateşkes ilan edildiği hatırlatılan deklarasyonda, bu ateşkeslerin zaman kazanma ve tasfiye için fırsat olarak kullanılarak, heba edildiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

KCK davasında sadece 4 tahliye

SONRAKİ HABER

Sağlıkçılar hastanedeki baskılara isyan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa