10 Ekim 2013 17:58

Direniş yerine bayram erken geldi

Sendikaya üye oldukları için tazminatları ve ücretleri verilmeden işten atılan Deri-İş üyesi Punto Deri işçilerinin direnişi devam ediyor. İşçilere bugün erken bayram ziyareti gerçekleştirildi.

Direniş yerine bayram erken geldi
Paylaş

Sendikaya üye oldukları için tazminatları ve ücretleri verilmeden işten atılan Deri-İş üyesi Punto Deri işçilerinin direnişi devam ediyor. İstanbul Zeytinburnu’da bulunan Punto Deri önünde süren direnişin 60. gününde, Deri İş Sendikası Başkanı Musa Servi ve sendika şube başkanları ve üyeleri işçilere erken bayram ziyareti gerçekleştirdi.

Bugün, gerçekleşen ziyarete çevredeki iş yerlerinde çalışan işçilerin yanı sıra Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ve kitle örgütleri  de katıldı.

Burada konuşan Deri-İş Başkanı Musa Servi, işçilerin tek talebinin insanca çalışma koşulları olduğunu vurgulayarak, “Bizim amacımız üretimin kesilmesi değil, taleplerin karşılanmasıdır. İşveren maaşları bordroda gösterilmiyor. Bu arkadaşlar emekli olunca 700 veya 800 lira maaş alacak. İşçiler emekli olunca geçinebilecekleri bir maaş istiyorlar. Punto işvereni bunu karşılayamaz mı” diye tepki gösterdi.

MARKALAR ÜRETİMİNİ ASKIYA ALIYOR

Punto Deri’nin üretimini yaptığı pek çok uluslararası markanın da tepki olarak  üretimini askıya aldığını belirten Servi, hem Punto Deri’nin hem de işçilerin zarar görmemesi için Punto patronunu adım atmaya çağırdı. Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak da, Punto patronunun işçileri işe almaması halinde Türk-İş’e bağlı sendikaların ve işçilerin kitlesel eylemler yapacağını duyurdu. “Punto’yu Punto yapan bu nasırlı ellerdir. Neden sahip çıkmıyorsun” sözleriyle Punto patronuna tepki gösteren Büyükkucak, Türk-İş olarak Punto işçilerinin yanında olduklarını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Haşmet Zeybek hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

TÜVTÜRK işçilerine ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...