10 Ekim 2013 17:28

Emekli TEDAŞ işçisinin trajik ölümü

Dersim’in Ovacık ilçesinde, İbrahim Atan isimli kişi Çakmaklı Köyü yakınlarında elektrik arızasını gidermeye çalışırken, elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti. İddiaya göre AKSA’da süren grev nedeniyle işçilerin arızaya müdahale etmemesi üzerine AKSA şirketi yetkilileri emekli TEDAŞ işçisi olan Atan’ı arayarak arızaya müdahale etmesini istedi. Arızaya müdahale eden Atan, akıma kapılarak yaşamını yitirdi.

Emekli TEDAŞ işçisinin trajik ölümü
Paylaş

Dersim’in Ovacık ilçesinde, İbrahim Atan isimli kişi Çakmaklı Köyü yakınlarında elektrik arızasını gidermeye çalışırken, elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti. İddiaya göre AKSA’da süren grev nedeniyle AKSA şirketi yetkilileri emekli TEDAŞ işçisi olan Atan’ı arayarak arızaya müdahale etmesini istedi. Arızaya müdahale eden Atan, akıma kapılarak yaşamını yitirdi. 

AKSA işçilerinin greve devam ettiği ilçede İbrahim Atan’ı kaçak olarak çalıştırdığı iddia ediliyor. Şirket yetkililerinin İbrahim Atan ve Mahmut Çakmak’ı telefonla arayarak arızaya müdahale etmelerini istedikleri, yaşamını yitiren işçinin arızaya müdahale için gerekli malzemeyi de AKSA şirketinden aldığı belirtiliyor. Emekli TEDAŞ işçisi Atan’ın cesedi otopsi için Ovacık Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. 

İddialara ilişkin aradığımız AKSA’da Kurumsal İletişim Müdürü olan İkbal Hanım ilk önce bilgi alıp bize döneceklerini söyledi. Geri dönmemeleri üzerine yeniden aradığımızda ise telefonlarımıza cevap verilmedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meclis bir kez daha savaşa \'evet\' dedi

SONRAKİ HABER

Haşmet Zeybek hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...