10 Ekim 2013 15:29

Emniyet destekli linç girişimi!

Abant İzzet Baysal Üniversitesinde ülkücü öğrencilerin Kürt öğrencilere ve Kitap Topluluğu üyesi öğrencilere fiziksel ve sözlü tacizi linç girişimine kadar vardı.

Emniyet destekli linç girişimi!
Paylaş

Abant İzzet Baysal Üniversitesinde ülkücü öğrencilerin Kürt öğrencilere ve Kitap Topluluğu üyesi öğrencilere fiziksel ve sözlü tacizi linç girişimine kadar vardı. Gözaltına alınan arkadaşları ile görüşmek isteyen öğrenciler, TEM Şube Müdürü’nün kendilerini ara sokaklara yönelttiğini ve burada silahlı saldırıdan son anda kurtulduklarını iddia etti. Ülkü Ocakları başkanı ise yerel gazetelere yaptığı açıklamada Kürt öğrencileri “sabrımız sınanmasın” diyerek tehdit etti.

Abant İzzet Baysal Üniversitesinde bir öğrenci topluluğu olan Kitap Topluluğunun, kampüste topluluk tanıtımı için açtığı stantlar, önce üç gün boyunca ülkücü öğrencilerin sözlü ve fiziksel tacizine maruz kaldı. Bu taciz dün akşam linç girişimiyle son raddeye ulaştı.

Çarşamba günü yine ülkücü öğrenciler stantta duran öğrencilere saldırdı. Bunun üzerine Topluluk üyeleri bir araya geldi. Akşam saatlerinde ise KYK’ye bağlı Abant Yurdunda kalan Kürt öğrencilere yönelik bir başka saldırı oldu. Öğrencilerin karşılık vermesi üzerine polis gazla saldırdığı, öğrencileri gözaltına aldı. Çok sayıda yaralı öğrenci olduğu ve 15 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Kitap Topluluğuna üye öğrencilerin, gözaltına alınan arkadaşlarını görmek istemesi üzerine TEM Şube Müdürü İbrahim Aydın'ın “Sizi arkadaşlarınızla görüştüreceğiz” diyerek ara sokaklardan emniyete götürdüğü topluluk üyeleri burada 150-200 kişilik, satırlı, silahlı kişiler tarafından linç edilmeye çalışıldı!

Öğrenciler kaçarak canlarını kurtarırken. şube müdürünün kendilerini bilerek buraya getirip linç girişimine zemin hazırladığını iddia etti.

Öte yandan olayın yaşandığı gün Bolu Gündem gazetesine demeç veren Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Semizoğlu, “Üniversitemizde PKK’nın varlığından rahatsızız, sabrımız sınanmasın” diyerek  Kürt öğrencileri tehdit etti. (Bolu/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Tınaztepe’de ulaşım sorunu isyan ettirdi

SONRAKİ HABER

İÜ Forumu ‘hayvan katliamı’nın peşinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...