10 Ekim 2013 09:49

Beşiktaş’ın 4 maçlık cezası onandı

Tahkim Kurulu, Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbi maçı esnasında çıkan olaylar nedeniyle Beşiktaş’a verilen 4 maçlık seyircisiz oynama cezasını onadığını açıkladı.

Beşiktaş’ın 4 maçlık cezası onandı
Paylaş

Tahkim Kurulu, Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbi maçı esnasında çıkan olaylar nedeniyle Beşiktaş’a verilen 4 maçlık seyircisiz oynama cezasını onadığını açıkladı.

Dün gerçekleştirilen TFF Tahkim Kurulu toplantısına Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi de katılmış ve Beşiktaş’a verilen cezanın kaldırılması talebinde bulunmuştu. Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İkinci Başkan Çebi, “Biz savunmamızı eksiksiz bir şekilde yaptık. Dört dörtlük verdiğimizi düşünüyorum sağ olsunlar dinlediler. Ben olumlu geçtiğini düşünüyorum ama çıkacak kararı bekleyip görmek lazım” diye konuşmuştu.

“TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in bir açıklaması vardı sahaya girenler Beşiktaşlılar değildi diye. Ve şu an dört maçlık bir ceza var bunu nasıl yorumluyorsunuz” sorusuna ise İkinci Başkan, “Evet biz de buna benzer şeyleri izah etmeye çalıştık. Özellikle vurgulamak istediğimiz olay şuydu; Biz Beşiktaş yönetimi olarak ne yapmalıydık da yapmadık? Ne yaptık ne yapmamalıydık bunların üzerinde durun diye kendimizi anlatmaya çalıştık. Özellikle bunu yapanların Beşiktaşlı olamayacağını ve 76 bin taraftarın rakip otobüsün gelişine engel olmadığını hatta yöneticilerine söz sarf etmediğini söyledik ve izah ettik. Kamu malına zarar vermediklerini ve gerçek Beşiktaşlıların o 75-76 bin olduğunu ama sahaya giren 50-100 kişinin de amaçlarının Beşiktaş'a zarar vermek olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla bu cezaların verilmiş olmasının bu kişileri ödüllendirdiğini düşünüyorum. Bunları arz ettik ve tahrik olduğunu söyledik” diye cevap verdi.

Olayda provokasyon olduğuna inandıklarını ifade eden Çebi, “Hakemin Melo'ya kırmızı kart gösterdikten sonra koşarak içeri gitmesinin bir handikap olduğunu bir süre daha bekleyebileceğini ama bunu yapmadığını, Melo'nun ise seyircileri tahrik ederek sahayı hemen terk etmediğini, Muslera'nın topu dışarı atıp oyalanmak için yere yatmış olduğunu düşündüğümüzü ve bunların tamamının seyirciyi tahrik ettiğini belirttik. Provokasyon olabileceğini ifade ettik ve göz önünde bulundurulmasını söyledik. Bu cezanın Beşiktaş'ın hak ettiği ceza olmadığını dolayısıyla bu cezanın kaldırılmasını istedik.Vicdanen de bu cezayı hak etmediğimizi ve onların da buna kanaat getireceğini ümit ediyorum. Sonuçta kurul karar verecek” diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kupa Fener’in

SONRAKİ HABER

Punto Deri işçileri gazetemizi ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...