10 Ekim 2013 09:41

ABD, Mısır’a yardımların bir kısmını dondurdu

ABD yönetimi, darbe hükümeti ile yönetilen Mısır’a yönelik yardımların bir kısmını dondurma kararı aldı.

ABD, Mısır’a yardımların bir kısmını dondurdu
Paylaş

ABD yönetimi, darbe hükümeti ile yönetilen Mısır’a yönelik yardımların bir kısmını dondurma kararı aldı. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kapsayıcı ve demokratik yöntemlerle seçilmiş bir hükümet gelene kadar Mısır’a yönelik büyük ölçekli askeri sistem ve para yardımının dondurulacağı ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki’nin imzasını taşıyan açıklamada, “iki ülkenin dostluğu ve istikrarının artırılması”, “bölgesel barışın korunması” ve “radikalizm” ile mücadele gibi ortak değerlerden bahsedildi. 

ABD olarak başarılı bir Mısır görmek isteyeceklerini belirten Psaki, iki ülke arasındaki ortaklığın kapsayıcı, demokrasiyle seçilmiş sivil hükümet ile yönetildiğinde daha da gelişeceğini ifade etti.

GEÇİCİ HÜKÜMETE YARDIMLAR SÜRECEK

Geçici hükümet ile Mısır halkının direk yararına olan sağlık, eğitim ve özel sektörün geliştirilmesi konusunda desteklerini sürdüreceklerini belirten Psaki, “Mısır’ın sınır güvenliği, terörle mücadele, silahsızlandırma ve Sina’nın güvenliğinin sağlama alınması için yardımlarımızı sürdüreceğiz. ABD’ye ait bazı askeri ekipman, bununla birlikte askeri eğitim ve öğretim sağlamaya devam edeceğiz. Öte yandan bazı büyük ölçekli askeri sistem ve nakit para yardımlarının ulaştırılmasını dondurmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

ABD’nin “demokratik dönüşümden yana” ve “şiddete karşı” olduğunun belirtildiği açıklamada, Mısır’a yönelik yardımların periyodik olarak gözden geçirileceği ifade edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Libya başbakanını İçişleri Bakanlığı gözaltına almış

SONRAKİ HABER

Süper Kupa Halkbank’ın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...