10 Ekim 2013 06:00

Karara siyasilerden tepki yağdı

Yargıtay 9. Ceza Dairesinin Balyoz davası kararı milletvekilleri ve siyasiler tarafından tepkiyle karşılandı.

Karara siyasilerden tepki yağdı
Paylaş

Yargıtay 9. Ceza Dairesinin Balyoz davası kararı milletvekilleri ve siyasiler tarafından tepkiyle karşılandı. 

‘FAİLİ MEÇHULLERİ KAPSAMADI’

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Mecliste yaptığı basın toplantısında, gazetecilerin sorusu üzerine Ergenekon yargılamaları sürecini  “yetersiz” buldu. Baluken “Fırat’ın doğusunu geçmeyen, faili meçhullerden köy boşaltmalara,  sokak ortasındaki yargısız infazlardan, toplu katliamlara kadar işlenen savaş suçlarını açığa çıkarmayan yargısal süreçlerin tamamı yetersizdir. AKP daha çok kendisini ilgilendiren siyasi yönü yargılayacak şekilde bir süreç işletmiştir” dedi. Kuvvet komutanlarının ceza almasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de Baluken, “Biz kimin ne kadar ceza alıp almadığı üzerinden bir yorum yapmak istemiyoruz. O savaş suçlarını işlemiş olan herkesin yargı önüne çıkması son derece önemlidir” dedi.  

‘8 MİLLETVEKİLİ DE BİR AN ÖNCE MECLİSE GELMELİ’

18 yıl ceza alan MHP Milletvekili Engin Alan’ın milletvekilliğinin düşeceğinin hatırlatılarak, “sizin de davalarınız var” denilmesi üzerine Baluken, “Biz başında beri BDP olarak isnat edilen suçlama ne olursa olsun halkın iradesiyle seçilmiş olan milletvekillerinin Mecliste olması, yasama görevlerini yerine getirmesi gerektiğini ifade etmiştik.  Bugün de aynı düşüncedeyiz. Şu anda tutuklu bulunan 8 milletvekilinin de bir an önce Meclisteki çalışmaların başına geçmelerini BDP olarak istiyoruz, talep ediyoruz” diye konuştu.

ORAN: HUKUK DEVLETİ BİTTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran Twitter’dan yaptığı değerlendirmede; Balyoz davasının sonucunun Türkiye’de hukuk devleti anlayışının tamamen bitmesi ve parti devleti anlayışının tamamen yerleşmesi olduğunu savundu. 

‘ADALET YIKILDI YERİNE  AVM YAPILABİLİR’

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da kararı “sahte delillerle de karar verilebileceğinin bir kanıtı” olarak nitelendirdi. Tarhan, “Yargıtay tarafından bu konuda bir karar verilmiştir. Sahte delillerle de karar verilebilir kararı. Aslında Türkiye’de adaletin sadece bakanlığı kaldı. Bunun farkındayız. Bu ülkede tecavüzcüyseniz, katilseniz korkmanıza gerek yok. Ancak halkı aydınlatan gazetecilerseniz ve hukuku savunan kahramanlarsanız ceza almanız elzem. Bu karar asla bir yargı kararıdır diyemeyeceğim. Bu karar yargının kararı değil, iktidarın kararıdır. Adalet bu ülkede yıkıldı yerine AVM yapabilirler” dedi. 

‘KARARIN OY BİRLİĞİ İLE ALINMASI SORGULANMALI’ 

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da karara tepki gösteren vekillerden oldu. Kart yaptığı açıklamada, kararın ‘oy birliğiyle’ verilmesini eleştirerek, “Böylesine kompleks içerikte olan bir dosyada,  Dairenin ‘oy birliğiyle’ karar vermiş  olması başlı başına sorgulanması gereken bir haldir” dedi. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

‘Beklemiyoruz; demokrasi için sokağa iniyoruz’

SONRAKİ HABER

Suriyeliler kağıt toplayarak yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...