09 Ekim 2013 15:18

Gülsuyu operasyonu kınandı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Gülsuyu’na yapılan operasyonla ve gözaltılarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Gülsuyu operasyonu kınandı
Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Gülsuyu’na yapılan operasyonla ve gözaltılarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Özellikle son bir sene içerisinde saldırıların arttığına dikkat çekilen açıklamada, “Bu saldırıların, rant alanına dönüştürülmek istenen mahallede halkın itirazını engellemek ve sol-sosyalist siyasal akımların mahalledeki ağırlığını yıkmak istemeleri gibi birkaç yan nedeni mevcut” denildi.

Mahallede yüksek olan genç işsizlik oranının etkisiyle çetelerin, eleman bulmakta sorun yaşamadığı belirtilen açıklamada, polisin de çetelere yönelik hiçbir müdahalede bulunmadığı ifade edildi. Aksine polisin Gülsuyu’da yaşayan, mahallesine sahip çıkan insanları gözaltına aldığı vurgulanan açıklamada bunun gayrimeşru olduğu belirtildi.

Gözaltında tutulan insanların derhal serbest bırakılması istenen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Çete üyeleri ve elebaşları tutuklanmalıdır. Polisin, Gülsuyu’nu adeta OHAL bölgesi ilan ederek sokaklarda terör estirmesi, önüne gelen her sokağa gaz bombası atması, insanların toplanma ve açıklama yapma gibi haklarını çiğnemesi, açıkça anayasanın ihlalidir. Hükümet kolluk kuvvetleri eliyle anayasal suç işlemektedir. Bu durum derhal durdurulmalı, polis mahalleden çekilmelidir. Buradan AKP Hükümetine sesleniyoruz: Aydın, yurtsever, ilerici, solcu, sosyalist insanları ve Alevileri sindiremeyeceksiniz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriyelilerin barınama sorunu nasıl çözülüyor?

SONRAKİ HABER

Taraftar sorgusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa