09 Ekim 2013 15:12

Suriyelilerin barınama sorunu nasıl çözülüyor?

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Suriyeli mültecilerin durumunu Başbakan’a sordu. Akat, "Mültecilerin barınma ihtiyacı nasıl karşılanıyor" dedi.

Suriyelilerin barınama sorunu nasıl çözülüyor?
Paylaş

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Suriyeli mültecilerin durumunu Başbakan’a sordu.

Verdiği soru önergesinde Akat, Suriye’de yaşanan iç savaş sonucu Türkiye’ye gelen ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD)’nın yaptığı açıklamaya göre geçici barınma merkezlerinde kalan Suriyeli sayısının 200 bine ulaştığını ve bunun dışında da 300 bin Suriyelinin Türkiye'ye sığındığını ifade etti.

Sığınmacıların hangi illerdeki çadır veya konteynır kentlere  yerleştirildiğini ve çadır ve konteynır kentlere yerleştirilen sığınmacı sayısını soran Akat, ayrıca kamplara yerleştirilmeyen sığınmacı sayısını sordu. Akat’ın sorduğu diğer sorular ise şöyle;  
*Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır ve konteynır kentlerde çalışan personel sayısı kaçtır?
*Çadır ve konteynır kentlerde kalan Suriyeli sığınmacıların barınma, beslenme ve sağlık ihtiyaçları için 2011 Nisan ayından beri harcanmış olan toplam para miktarı nedir?
*Çadır ve konteynır kentlerde kalmakta olan Suriyeli sığınmacıların barınma, beslenme ve sağlık ihtiyaçlarını gidermek için gerekli olan bütçe hangi kaynaklardan karşılanmaktadır? *BM ya da diğer uluslararası kurumlardan bu konuda maddi yardım alınmış mıdır? Alındıysa bu yardımın miktarı nedir? (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

EDL lideri pes etti

SONRAKİ HABER

Gülsuyu operasyonu kınandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...