09 Ekim 2013 14:14

Bangladeş’te yine işçi katliamı: 10 ölü

Bangladeş'in başkenti Dakka’ya 40 km uzaklıkta bulunan Gazipur’da bir tekstil atölyesinde yangın çıktı. Çıkan yangın sonucu 10 işçi hayatını kaybetti.

Bangladeş’te yine işçi katliamı: 10 ölü
Paylaş

Bangladeş'in başkenti Dakka’ya 40 km uzaklıkta bulunan Gazipur’da bir tekstil atölyesinde yangın çıktı. Çıkan yangın sonucu 10 işçi hayatını kaybetti. Geçtiğimiz nisan ayında yine Dakka’da 8 katlı bir konfeksiyon fabrikasının yıkılması sonucu bin 100’den fazla işçi yaşamını yitirmişti.

Yangında 50’den fazla kişinin de yaralandığını söyleyen Bangladeş itfaiye yetkilisi Zafer Ahmed, ölenler arasında Fabrika Yöneticisi Rashiduzzaman Mandal’ın da olduğunu söyledi.
Rashiduzzaman Mandal ayrıca yangının 10 saat içinde kontrol altına alındığını da belirtti.

Bangladeşli yetkililer ise, binada sadece fazla mesai yapan işçilerin bulunduğunu açıkladı.

Yerel Polis Şefi Amir Hossain yaşamını yitiren işçilerin feci şekilde yanarak hayatlarını kaybettiklerini söyledi. Fabrika Yöneticisi Emdad Hossain yangın başladığında fabrikada 170 işçi olduğunu ve birçoğunun kaçarak kurtulabildiğini söyledi. Yerel Emniyet Müdürü Amir Hüseyin, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada bunun çok büyük bir yangın olduğunu ve 10 itfaiye ekibinin söndürme çalışmalarında görev aldığını belirtti.

İŞ KAZALARI CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

Geçen kasım ayında da bir başka tekstil fabrikasında çıkan yangında 112 çalışan ölmüştü. Bangladeş’te gerçekleşen iş kazaları nisan ayında binden fazla işçinin hayatını kaybettiği 8 katlı binanın çökmesinden sonra uluslararası arenada dikkat çekmişti.

3 Aralık 1984 günü ise meydana gelen “Bhopal felaketi”nde ABD kökenli Union Carbide firmasının Hindistan’da Bhopal’de kurduğu böcek ilacı üreten fabrikadan yanlışlıkla 40 ton metil isosiyanat gazını dışarı atması sonucu 18 bin işçi ölmüş, 150 binden fazla insan da zehirlenmişti. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

En güzel dil ana dili

SONRAKİ HABER

GÖP’ten Mehmet Şimşek’e tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...