09 Ekim 2013 06:00

Yalnızca paketin isminde var

Liselerde gericileştirme, köreltme politikasına devam edilirken, demokrasi sadece çıkarılan yasa paketlerinin isminde kalıyor.

Yalnızca paketin isminde var
Paylaş

Çağdaş Çetintaş

Hocalarımızın bizlere bir çok defa kitap, dergi, gazete vb. şeyleri okumamızı söylediğini duymuşuzdur. Fakat bunun yanısıra okullarımızda gazete ve dergilerin okunmasının yasak olduğunu da bir çok kez duymuş hatta herhangi bir gazetenin spor sayfasını okurken azar işitmişizdir. Elbette bu iki durum yaman bir çelişkiyi ifade etmektedir.
Liselerde kitap, dergi, gazete vb okunmasının teşvik edilmesi çok önemlidir. Aksi taktirde öğrenciler çevresinde, ülkesinde gelişen olaylardan bihaber hale gelir. Ülkenin ve Dünyanın gündeminden uzak kalmadığımız aktivitelerin okullarda gerçekleşmesi gerekir. Gazete, dergi, kitap gibi şeylerin bu anlamda önemli işlevi olabilir.
Bunlar aracılığıyla AKP hükümeti tarafından ortaya konulmuş ‘Demokratikleşme paketi’nin liselerimizi ne kadar demokratikleştireceğinden haberdar olacağız! Bu paket eğitimde laisizme, parasız eğitime ve bilimselliğe dönük bir tasarı mı? Yoksa 4+4+4’ten süre gelen bir gericileştirme politikası mı?
Paketin içeriğini incelediğimizde; hala liseli gençliğin gündeme yakın olmasından kuşku duyan, bilim ve kültür alanında bulunmasına engel koyan bir anlayışın olduğunu görüyoruz.
Liselerde de ne yazık ki demokrasiyi yakalayamamış durumdayız. Liselerde gericileştirme, köreltme politikasına devam edilirken, demokrasi sadece çıkarılan yasa paketlerinin isminde kalıyor.

*Mehmet Akif Lisesi

ÖNCEKİ HABER

Bir yasak bir serbest

SONRAKİ HABER

Zorunlu seçmeli ders

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...