09 Ekim 2013 06:00

Meydanın renkli yüzleri

Kayseri gençliğine çağrımızdır: İçimizde inanılmaz bir enerji var, bu enerjiyi herhangi bir alanda boşaltmak mümkün. Ancak önemli olan doğru yere ve geleceğimize yatırım yapmak.

Meydanın renkli yüzleri
Paylaş

Ahmet Akarsu

Kayseri meydanının, mahalle aralarının, sokakların ve Kayseri gençliğinin yoğun olarak bir araya geldiği parkların renkli yüzleri onlar. Kayseri halkının ve gençlerinin aşina olmadığı bir gençlik onlar. Neşeli bir ekip... Ülke meselelerine duyarlı olmalarıyla da tanınıyorlar. Bizler de bu arkadaşlarla Taksim direnişi sonrasında tanıştık. Farklılıklarını konuştuk. Onlarca kişiyle etkinlikler düzenleyen o kişilerin bir grubuyla röportaj yapma imkânı bulduk.
Bisiklet, kaykay, paten, longboard, snowboard gibi spor dallarıyla ilgilendiklerini söyleyen Furkan İltüzün, Ahmet Özer, Deniz Uzun, Mustafa Özbek ve Umut Mermer’le sohbet ettik.

YAŞAM FELSEFEMİZ OLDU

Biraz kendinizden, yaşam tarzınızdan ve kaç yıldır bu sporlarla ilgilendiğinizden bahseder misiniz?
Bizlerin büyük çoğunluğu lisede okuyor. Farklı liselerden bir araya gelmek çok da zor olmadı. Bu sporlarla ortalama üç yıldır ilgileniyoruz. Tek başımıza yaparken ister istemez önceleri sayımızın az olmasından kaynaklı çok çabuk tanışıp kaynaşabiliyoruz. Kısacası birbirimizi görerek içimizdeki bu ilgiyi ortaya çıkartık diyebiliriz.

İlgilendiğiniz spor dalları hakkında bilgi verir misiniz, niçin bu spor dallarıyla ilgileniyorsunuz?
Ekstrem sporlarının adından da anlaşılacağı üzere stres atmak için bir araya geliyoruz. Bu sporlarla ilgilenince tüm sorunlarımızdan uzaklaştığımızı düşünüyoruz. Genel sıkıntılardan az da olsa uzaklaşmak için ilgileniyoruz. Bisiklet, kaykay ve patenle gezince rahatladığımızı düşünüyoruz. Huzur verici bir spor olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca bu spor dallarını icra ederken kendimizi sıra dışı ve özgür hissediyoruz. Yaşam felsefemiz oldu diyebiliriz…

Kullanabileceğiniz bir alanınız var mı?
Daha önceleri kullanabileceğimiz bir alanımız vardı. Belediye bu alanı yıktı. Aradan birkaç yıl geçti. Alan olmadığı için sıkıntı çekmeye başladık. Kendi aramızda bir şeyler yapmamız gerektiğini konuştuk ve sosyal paylaşım sitelerinde etkinlik oluşturup daha fazla gence ulaşıp toplandık. İmza kampanyaları başlattık. Topladığımız imzaları belediyeye götürdük. Taleplerimizi sunduk ve olumlu bir cevap aldık. Yeni bir pist yapılacağının sözünü almış olduk…

HOBİ OLARAK BAŞLADIK TUTKUYA DÖNDÜ

Kayseri’de ne gibi etkinlikler yaptınız ya da yapacaksınız?
Birlikte iftar açtık, olabildiğince birlikte geziyoruz. Birlikte gezmemizin sebebi, eğlenmemiz ve oyun oynamamız. Kayseri’nin görülmeye değer yerlerini geziyoruz. Sürekli bu işi yaptığımız için de dinç kalıyoruz. Hobi olarak başladık, tutkuya döndü. İlerde şehirlerarası yarışmalara katılmayı düşünüyoruz.

Gençliğin başka eğilimleri nedir siz nasıl gözlemliyorsunuz? Olumsuz olarak değerlendirdiğiniz eğilimlere karşı bir şey yapıyor musunuz?
Gençlerin son dönemde uyuşturucu tarzı maddelere yönelimi bir hayli arttı. İnsanlar sorunlarının çözümü olarak madde kullanmayı görüyorlar. İşte bu yüzden sorunlarına çözüm bulamaz hale geliyorlar. Kayseri gençliğine çağrımızdır: İçimizde inanılmaz bir enerji var, bu enerjiyi herhangi bir alanda boşaltmak mümkün. Ancak önemli olan doğru yere ve geleceğimize yatırım yapmak. Bizim yaptığımız sadece bisiklet sürmek, bu tarz eğilimlere karşı gençliğin kendi alanını yaratmak.

MEMLEKETTE MARJİNAL GİBİYİZ

Kayseri insanının ve gençliğinin sizlere bakış açılarını nasıl değerlendiriyorsunuz, ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz?
Toplum baskısından rahatsız olduğumuzu söyleyebiliriz. Örneğin şoförlerin üzerlerimize araba sürmelerinden oldukça rahatsızız. Başka bir olay ise çevreden geçenlerin sözlü tacizde bulunmaları. Bu durumu da kısaca Kayseri’nin bu tarz kişilere alışık olmamalarına bağlıyoruz. Memlekette marjinal gibiyiz. Ama bizler her şeye rağmen sporumuzu yapmayı sürdüreceğiz. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

En zor ama güzel

SONRAKİ HABER

Anadilde eğitim haktır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...