09 Ekim 2013 06:01

Evrensel.net yenilendi

evrensel.net yeni bir değişim içerisinde. Bugünden itibaren, evrensel.net’le okuru arasındaki “engellerden” biri daha kalkıyor. Ekrana duyarlı tasarım teknolojisi kullanılarak yenilenen sitemiz artık tüm ekran boyutlarına uyumlu halde.

Evrensel.net yenilendi
Paylaş

Mehmet Özer

evrensel.net yeni bir değişim içerisinde. Bu değişim, 15 + 3 yıllık bir sürecin ardından geldi. Türkiye’de internet yayınına geçen ilk gazetelerden biri olan Evrensel, 2011 Şubatında attığı bir adımla, sadece Evrensel Gazetesi’nin sitesi olmanın ötesine geçerek, gazetenin içeriğini yansıtan ama onu aşan bir haber sitesi kurma yoluna girmişti. Bu süreç hem içerik hem de hız bakımından devam etmekle birlikte evrensel.net yeni bir adım daha atıyor. Bu adımla, hem evrensel.net’in içeriği genişliyor hem de ulaşılabilirlik açısından yine Türkiye’de ilklerin arasına ismini yazdırıyor.

evrensel.net editörü Mithat Fabian Sözmen’in, Şubat 2011’de yayınlanan röportajında belirttiği hedefe bugün bir adım daha yakınız. Sözmen hedefimizi şu sözlerle ifade etmişti: “Hedefimiz İnternet haberciliği yapmak. Bu farklı bir mecra. O gün gazetede olan içeriği farklı bir makyajla sunmak değil derdimiz. Zamanla bir İnternet haber portalına dönüştürmek istiyoruz evrensel.net’i. Evrensel’in özgün haberlerinin dakika dakika girebileceği bir site olmalı…”

DAHA ÇOK VE DAHA HIZLI HABER

2011’de kullanıma açılan yeni web sitemiz, “gerçekler artık daha hızlı, daha net” sloganıyla sunulmuştu. Bu süre içerisinde evrensel.net’te yayınlanan haberlerin, önceki siteye göre hem sayısının hem de hızının önemli ölçüde arttığı kesin. Ancak bu hız bazen tek taraflı olarak kalıyordu. Yani haberin siteye yüklenmesi hızlı olabiliyor ama okuyucular bu habere ulaşmakta zorlanabiliyordu.

HER YERDE EVRENSEL!

Bugünden itibaren, evrensel.net’le okuru arasındaki “engellerden” biri daha kalkıyor. Ekrana duyarlı tasarım teknolojisi kullanılarak yenilenen sitemiz artık tüm ekran boyutlarına uyumlu halde. Yani, evrensel.net’i ister akıllı telefonunuzdan ziyaret edin isterseniz tablet ya da masaüstü bilgisayarınızdan. Sitenin tamamına, elinizdeki araca en uygun görünüşte ulaşabileceksiniz.

ARADIĞINIZI BULMAK ARTIK ÇOK KOLAY

evrensel.net’teki haberler, ilgili fotoğraf galerileri ve videolarla desteklenmiş biçimde sunulacak. Ayrıca, Evrensel Pazar, Ekmek ve Gül, Genç Hayat gibi eklerin yanı sıra dosya, köşe yazarları ve arşive ulaşım konusunda bugüne kadar yaşanan sorunların da çok büyük oranda ortadan kalkacağını söyleyebiliriz.

Gün gün, kategorilere göre arşivlenmiş haberler, eklere ait özel sayfalar ve daha düzenli arama sayfasıyla, evrensel.net’te aradığınıza birkaç tıkla ulaşmanız mümkün. Okuduğunuz haberi arkadaşlarınızla paylaşmak ise sadece bir tık  mesafede.


EKRANA DUYARLI TASARIM NEDİR?

Gezi Direnişi boyunca daha net bir şekilde gördük ki insanlar artık internete sadece bilgisayardan girmiyorlar. Yeni nesil akıllı telefonlar, tabletler, akıllı televizyonlar da internette gezinmek için bilgisayarlar kadar hatta giderek daha çok kullanılıyor.

Bugünden itibaren, akıllı telefonunuzu ya da tabletinizi kullanarak evrensel.net’i ziyaret ettiğinizde, web sitesinin kendisini otomatik olarak cihaz ekranına göre konumlandırdığını göreceksiniz.

Tüm yazılar herhangi bir zoom işlemine gerek kalmadan okunaklı bir şekilde karşınızda olacak. Ekranda olmaması gereken fazlalıklar ve yatay kaydırma çubukları ise yok artık. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitimde kirlilik diz boyu!

SONRAKİ HABER

Amirim bunlar çoğalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...