09 Ekim 2013 06:00

Kupada derbili final

Galatasaray ile Fenerbahçe, basketbolda Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde karşı karşıya geliyor. Samsun’da, Yeni Yaşar Doğu Spor Salonu’nda oynanacak olan maç saat 19.00’da başlayacak.

Kupada derbili final
Paylaş

Galatasaray ile Fenerbahçe, basketbolda Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde karşı karşıya geliyor. Samsun’da, Yeni Yaşar Doğu Spor Salonu’nda oynanacak olan maç saat 19.00’da başlayacak.

Beko Basketbol Ligi’nin son şampiyonu Galatasaray Liv Hospital ile Spor Toto Süper Kupası’nın son şampiyonu Fenerbahçe Ülker’i karşı karşıya getiren maçın biletleri tam 10 lira, öğrenciler içinse 5 liradan satılıyor.

FENERBAHÇE ÖNEMLİ TRANSFERLER YAPTI

Takımın başına Avrupa’nın en önemli koçlarından Zeljko Obradovic’i getiren Fenerbahçe, kadrosunu da önemli isimlerle takviye etti. Linas Kleiza, Nemanja Bjelica, Luka Zoric, İzzet Türkyılmaz, Kenan Sipahi gibi oyuncuları kadrosuna katan Fenerbahçe, 2 senenin ardından Beko Basketbol liginde yeniden şampiyonluk hedefliyor.

Fenerbahçe, lig öncesi Türkiye Kupası gruplarında oynadığı üç maçı da kazanmayı başardı. C grubunda TOFAŞ, Olin Edirne ve Torku Selçuk Üniversitesi’ni mağlup eden sarı lacivertliler grupta lider durumda.

Fenerbahçe, hafta sonu NBA takımı Oklahoma City Thunder’la, NBA Global Games kapsamında oynadığı maçı 82-95 kaybetmişti. Fenerbahçe adına Bojan Bogdanovic formuyla dikkat çekmişti.

Geride bıraktığımız sezon ligde harika bir performans sergileyen ve 23 yıl aradan sonra şampiyonluk sevinci yaşayan Galatasaray ise Ergin Ataman yönetiminde unvanını koruma niyetinde. Nathan Jawai, Zoran Erceg, Sinan Güler gibi transferlerle kadrosunu güçlendiren sarı kırmızılılar lig ve kupanın yanı sıra THY Avrupa Ligi’nde de başarıyı hedefliyor.
Türkiye Kupası B grubunda Beşiktaş Integral Forex, Uşak Üniversitesi ve Aliağa Petkim’le aynı grupta mücadele eden Galatasaray Liv Hospital, üçte üç yaparak son sekize kalmayı başarmıştı.

GEÇTİĞİMİZ SEZON FENERBAHÇE ÜSTÜNDÜ

İki takım arasında geçtiğimiz sezon ligde oynanan maçların ilkini Fenerbahçe 74-67 kazanmıştı. Sezonun ikinci yarısındaki maçta ise gülen 66-53’lük skorla Galatasaray olmuştu.
Türkiye Kupası finalinde de karşılaşan her iki takımın mücadelesinde gülen taraf 63-57’lik skorla Fenerbahçe olmuştu.

FENER 4, CİMBOM 2 KEZ KAZANDI

1984/85 sezonundan bu yana oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın ilk finali yine Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanmıştı. Nefes kesen müsabakayı 85-84 kazanan Galatasaray sezonu çifte kupayla tamamlamıştı. Galatasaray, tarihindeki ikinci Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı da yine Fenerbahçe karşısında 2011 yılında elde etmişti.

Fenerbahçe ise tarihinde 4 kez bu başarıyı tattı. 1990’da Galatasaray’ı 95-86 yenerek ilk kupasını kazanan Fenerbahçe, 1991’de TOFAŞ’ı, 1994 ve 2007’de Efes Pilsen’i(bugünkü adıyla Anadolu Efes) mağlup ederek kupaya uzanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Kupası tarihinin en başarılı takımı ise Anadolu Efes. Efes tam 9 kez şampiyonluğa uzanırken, Ülkerspor ise 6 kez şampiyonluk yaşadı. Kupada son gülen takım Beşiktaş’tı. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş, Anadolu Efes’i 77-75’le geçerek kupayı müzesine götürmüştü.

KADINLAR FİNALİ  16 EKİM’DE

Kadınlarda Cumhurbaşkanlığı Kupası finali haftaya oynanacak. Mersin’deki Servet Tazegül Spor Salonu’nda yine Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak maç 16 Ekim günü saat 18.00’de gerçekeleştirilecek. Kupanın son şampiyonu Fenerbahçe’ydi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Paris, 2018’i kaptı

SONRAKİ HABER

Antik tiyatro onarılmıyor, üzerine yeni tiyatro yapılıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...