09 Ekim 2013 06:00

‘Ormanda geçmiş ve gelecek iç içedir’

Genç kuşak ressamlarından Aslı Akyüz’ün çalışmaları Harmony Sanat Galerisi’nde sergileniyor.

‘Ormanda geçmiş ve gelecek iç içedir’
Paylaş

Songül Ayaz

Genç kuşak ressamlarından Aslı Akyüz’ün çalışmaları Harmony Sanat Galerisi’nde sergileniyor. 1985 İstanbul doğumlu olan Akyüz, 2010’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümünden mezun olduktan sonra, 2011 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Baskı Sanatları Bölümünde Yüksek Lisans Programına başladı. 2004-2013 yılları arasında birçok grup sergisine katılan Akyüz’ün 27 Ekim’e kadar sürecek olan ilk kişisel sergisinde tuval üzerine yağlı boya peyzaj ve figür resimlerinin yanı sıra, desen ve baskıları da yer alıyor.

Aslı Akyüz kendi çalışmalarını şöyle ifade ediyor; Resimlerimde konu olarak, doğadaki görüntülerde anı yakalayarak, anın içindeki insanın hallerini yansıtmaya çalışıyorum.  Doğa görüntüleri içinde beni en çok etkileyen mekan ormandır. Ormanda zamanın  ilerleyişi ve durağanlığı; ormanın kendine özgü yasaları ve felsefi derinliği bu konuya yönelmeme neden oldu.

‘İnsanlık tarihinde doğanın dili evrenseldir. Orman; içinde barındırdığı canlıların çeşitliliği, bu canlıların farklı özellikleri ve birbiriyle ilişkisiyle benim için de büyüleyici bir dünyadır. Bu dünyada anın sonsuzluğunu duyumsayabilir insan. Ormanda geçmiş ve gelecek iç içedir tıpkı insan yaşamında olduğu gibi… İnsan ormanda, yalnızlığını da yaşamla iç içeliğini de duyumsayabilir. Yaptığım resimlerde ormanın bu zenginlik ve derinliğini yansıtmaya çalışıyorum’ diyen Akyüz, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümündeki lisans eğitiminin ilk yıllarında okulun klasik üslubunda resimler yaptığını ancak son dönemlerde daha modern ve dışa vurumcu bir tarzda çalışmaya başladığını söylüyor.
Çoğunlukla yağlı boya ve akrilikle  mdf ve tual uzerine çalışmalar yapan Akyüz, üniversitesinde baskı sanatları üzerine yüksek lisans yapıyor.

Sergi açılışına pek çok sanatçı, gazeteci, yazar ve konuk katıldı. Milliyet gazetesinin  Karikatüristi Ercan Akyol, Aslı Akyüz’ün ilk kişisel sergisine ve çalışmalarına dair şunları söyledi: Ressamın ilk sergisi ve çok genç olması itibarıyla  çok iyi bir noktada başlamış.

Sergiye gelince , genellikle doğa çalışmaları arada da birkaç tane figür var. Hem doğa çalışmalarında hem de figürde başarılı ve bu ikisini çok iyi yan yana getirmiş. Sadece doğayı gözlemlediği çalışmalarında doğaya öykünmeden çok iyi bir renk kontrastlarıyla harika kompozisyonlar kurmuş beğendim. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dostlarımı yemiyorum!

SONRAKİ HABER

Trans erkek bilgi bankası kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...