08 Ekim 2013 17:21

Brezilya’da polis saldırısı

Brezilya’da öğretmenlerin kamusal eğitimin desteklenmesi, maaşların arttırılması, çalışma koşullarının düzeltilmesi taleplerine destek için yapılan yürüyüşlerde şiddetli çatışmalar yaşandı.

Brezilya’da polis saldırısı
Paylaş

Brezilya’da öğretmenlerin kamusal eğitimin desteklenmesi, maaşların arttırılması, çalışma koşullarının düzeltilmesi  taleplerine destek için yapılan yürüyüşlerde şiddetli çatışmalar yaşandı. Başkent Rio de Janerio ile Sao Paulo kentlerinde on binlerce kişinin katıldığı yürüyüşlere polis biber gazıyla saldırdı

‘POLİS YOKSA ŞİDDET DE YOK’

Brezilya’da öğretmenlerin kamusal eğitim ve çalışma koşulları iyileştirilmesi talepleri ile 7 Ekim’de sokağa çıkan on binler geçtiğimiz haftalarda öğretmen  eylemlerine yönelik polis saldırılarını da protesto ediyordu. Ancak polis 50 bini aşkın insanın katıldığı eylemlere yine biber gazı ile saldırdı. Polisin saldırısına karşı duran Brezilyalılar yolları barikatlarla kapattılar, Rio de Janerio’da bir belediye binası, banka şubeleri ve bankamatikler ateşe verildi.

Brezilyalı Hugo Cryois, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Polis gelmeden önce burada barışçıl bir yürüyüş vardı. Polis yoksa şiddet de yok. Geldiğindeyse şiddet başlıyor” dedi. BBC muhabirinin neden yüzünde gaz maskesiyle yürüyüşe geldiğini sorması üzerine Cryois, “Onlara güvenemezsiniz, hazırlıklı geldim ve haklı çıktım” cevabını verdi.

Brezilya’da öğretmenler, maaşların arttırılması ve çalışma koşullarının düzeltilmesi için iki aydan bu yana çeşitli kereler gösteri yaptılar. İşçi Partisi hükümeti ise henüz bu konuda bir düzenlemeye gidilip gidilmeyeceğine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Saldırma sırası Alevilerde mi?’

SONRAKİ HABER

El-Kaide, Rusya ve ABD’yi birleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...