07 Ekim 2013 19:28

Fener-Trabzon maçına olaylar damga vurdu

Spor Toto Süper Lig’de 7. hafta maçları geride kalırken, Beşiktaş 2 hafta aradan sonra kazanarak kötü gidişe dur dedi.

Fener-Trabzon maçına olaylar damga vurdu
Paylaş

Spor Toto Süper Lig’de 7. hafta maçları geride kalırken, Beşiktaş 2 hafta aradan sonra kazanarak kötü gidişe dur dedi. Juventus’la 2-2 berabere kalarak Torino’dan moralli dönen Galatasaray Akhisar’a 2-1 yenilerek 13. sıraya kadar geriledi. Haftanın kapanış maçındaysa Fenerbahçe ile Trabzonspor sahadan golsüz ayrıldı. Fenerbahçe 16 puanla liderliğini sürdürürken Beşiktaş ise 15 puanla sarı lacivertli ekibi takibini sürdürdü.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan ve hakem Hüseyin Göçek’in düdük çaldığı Fenerbahçe-Trabzonspor maçında iki takım da önemli pozisyonlar üretmesine rağmen gol bulamadı.

RİTİM VE HÜCUMDA SIKINTI YAŞADIK

Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, oyun üstünlüğünün kendilerinde olmasına rağmen istedikleri ritmi yakalayamadıkları için sonuç alamadıklarını kaydederek, “Ligde 7 hafta geride kaldı. Şu andaki pozisyonumuzu sezon sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz” dedi.

AKÇAY: ONURLU DURDULAR

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise Fenerbahçe maçında oyuncularını mücadele ruhları ve onurlu duruşlarından dolayı tebrik ettiğini söyledi.
Akçay, “Akıl ve estetik bir anda olabilir miydi. Biz aklı tercih ettik. Dikkatliydik maçın başından sonuna kadar iyi mücadele oldu” dedi.

‘BAŞKAN’LA YAN YANA GELMEM’

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe ile 0 - 0 berabere kaldıkları maçın ardından, protokol tribününde neler yaşandığına ilişkin soruya, “Fenerbahçe’nin mevcut başkanıyla yan yana gelmemiz söz konusu değil” cevabını verdi.

Stat çıkışında basın mensupların sorularını cevaplayan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, protokol tribününde nasıl karşılandığı yönündeki soruya, “Bu sorunun bana sorulmaması lazım. Fenerbahçe’nin mevcut başkanıyla bizim hiçbir zaman yan yana gelmemiz söz konusu değil. Bu sorulara muhatap bile olmak istemiyorum” karşılığını verdi.
Maçla ilgili de konuşan Hacıosmanoğlu, “Ben galibiyet bekliyordum. Ama sonuçta futbol bu. Deplasmanda yenemiyorsanız yenilmemek de önemlidir. Ben futbolcularımıza Trabzonspor’a yakışır şekilde mücadele etmeleri gerektiğini söyledim. Akıllı oynadılar. Deplasmanda berabere kalmak da bizim için iyi sonuç” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE’DEN AÇIKLAMA

Yaşanan olayların ardından Başkan Hacıosmanoğlu’nun tutumunu eleştiren sarı lacivertli yönetim resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada öne çıkanlar ise şöyle oldu:
“... Fenerbahçe taraftarı ve olaylar açıkça provoke edilmeye çalışılmıştır. Son zamanlarda oynanan oyunun bir parçası olarak Fenerbahçe taraftarına şirin gözükmek adına taraftarla hiçbir sorunu olmadığını söyleyen bu nezih kişi, basın toplantısı esnasında Fenerbahçe taraftarına küfür ve hakaret ederek görevini ve misyonunu başarıyla tamamlamıştır.”

KÖFTE PİYAZ, ÖMER NİYAZ!

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de ilk yenilgisini yeni teknik patronu Roberto Mancini yönetiminde çıktığı Akhisar Belediyespor deplasmanında aldı: 1-2.
İç sahada bu sezon oynadığı dördüncü maçı da kazanan Akhisar Belediyespor’un gollerini 34 ve 57. dakikalarda Ömer Niyaz attı. Cim-Bom’da Drogba’nın 68. dakikada attığı gol puan için yetmedi. Akigo bu sonuçla puanını 13’e yükseltirken, Beşiktaş derbisinin sonucunun lehine tescil edilmesini bekleyen son şampiyon Galatasaray 7 puanda kaldı.

BEŞİKTAŞ DEPLASMANDA GÜLDÜ

Galatasaray maçında çıkan olayların ardından ritmi bozulan Beşiktaş, bu hafta Eskişehirspor’u deplasmanda 1-0 geçmeyi başardı.
Sezon başında Antalyaspor’dan alınan Ömer Şişmanoğlu’nun 70. dakikada attığı golle kazanmayı başaran Beşiktaş, gelecek hafta lig üçüncüsü Çaykur Rizespor ile Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaşacak.

Rize’de ise Antalyaspor’a sahasında kaybetmenin üzüntüsü yaşanıyor. 13 puanlı Rize, üçüncülüğünü korusa da önemli bir avantajı kaybettiği aşikar.

Roberto Carlos yönetimindeki Sivas, iç sahadaki iyi performansını sürdürerek Gençlerbirliği’ni 2-0’la geçti. Bursaspor ise Karabük karşısında tek golle kazanarak 3 hafta sonra ilk galibiyetini aldı. Konyaspor’da Yunan golcü Theofanis Gekas bu sezon ilk kez gol kaydına muvaffak olurken takımını da Kayseri Erciyes karşısında 1-0’lık galibiyete taşıdı.
Kötü günler geçiren Gaziantepspor da, Kayserispor’u deplasmanda tek golle geçti. Stoperi Ryan Donk’un 2 gol 1 asistle yıldızlaştığı maçta Elazığ’ı 4-0’la geçen Kasımpaşaspor ise haftanın en iyi oyunlarından birini oynadı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Juventus üçledi, Arsenal tekledi

SONRAKİ HABER

2018 Paris’e güçlü destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...