07 Ekim 2013 15:16

‘Akkuyu gecekondu santrali olmuş’

Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu, Mersin’de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santralinin bulunduğu Büyükeceli beldesinde incelemelerde bulundu.

‘Akkuyu gecekondu santrali olmuş’
Paylaş

Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu, Mersin’de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santralinin bulunduğu Büyükeceli beldesinde incelemelerde bulundu. Komisyon üyeleri, nükleer santralin getireceği olası etkileri değerlendirdi. Santralin kurulmak istendiği alana güvenlik görevlileri tarafından alınmayan TBB üyeleri, santrali alan dışından incelemek zorunda kaldı.

ÇED süreci devam ettiği halde santral alanında inşaat çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken TBB Çevre Komisyonu Üyesi Ali Arabacı, kamyonlar ve iş makinelerinin çalıştığını gördüklerini söyledi. ÇED süreci devam ettiği için alanda yapılan tüm çalışmaların hiçbir izin ve işleme tabi tutulmadan yapıldığına dikkat çeken Arabacı “Çevre Kanunu’na göre ÇED süreci tamamlanmadan hiçbir izin ve ruhsat alınamaz. Buna rağmen santralde yürütülen inşaat çalışmaları devam ediyor. Ve bu durum hukuksuzdur” dedi.

Tarım Orkam-Sen Mersin Şube yönetim kurul üyesi Yılmaz Kilim, “ÇED süreci tamamlanmadan santral inşaatının devam etmesinin ancak burasının bir gecekondu alanı olduğunu gösterir. Bu nedenle de Türkiye’nin ilk nükleer santrali sanıyorum gecekondu olacaktır” dedi.  (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Tacizi kanıtlayabilir misin’ protestosu!

SONRAKİ HABER

Ethem\'i vuran polis Urfa\'ya atanmış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...