07 Ekim 2013 14:31

‘Tacizi kanıtlayabilir misin’ protestosu!

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Kız Yurdunda kalan öğrencilere yönelik tacizler protesto edildi.

‘Tacizi kanıtlayabilir misin’ protestosu!
Paylaş

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Kız Yurdunda kalan öğrencilere yönelik tacizler protesto edildi.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önünde bir araya gelen çok sayıda öğrenci, tacizleri ve çözüm üretmeyen rektörü protesto etti. İ.İ.B.F önünden rektörlüğe yürümek isteyen öğrenciler, polis engeliyle karşılaştı. Yürüyüş yolu TOMA, akrep ve çevik kuvvetlerle kapatılırken, emniyet amiri yürüyüşe izin vermeyeceklerini söyledi. Uzun süren tartışmaların ardından öğrencilerin Eğitim Fakültesine yürümelerine izin verildi.

Burada öğrenciler adına konuşan Tansu Doğmuş, yurda gitmek isteyen öğrencilerin yol üzerinde sözlü ve fiziki tacizlere uğradığını belirterek, yaşamın her alanında kadına yönelik taciz ve tecavüzün meşrulaştırıldığını söyledi. Tacizi bildirdikleri yurt yönetiminin ‘tacizi kanıtlayabilir misin’ şeklinde sorular sorduğunu söyleyen Doğmuş, yönetimin bu tutumuna tepki gösteren arkadaşlarının yurttan atılma ve burslarının kesilmesiyle tehdit edildiğini aktardı. Tüm ülkede kadın ve erkek yurtlarının ayrıldığını ve farklı alanlara dağıtıldığını söyleyen Doğmuş, “Eğitim alanında cemaat tarzı yerleştirilmek isteniyor” dedi.

Doğmuş, yurt binalarının şehir dışına taşınmasıyla da öğrencilerin toplumla bağlarının koparılmak istendiğini söyledi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Leroy Merlin grevi dayanışmayla ısındı

SONRAKİ HABER

‘Akkuyu gecekondu santrali olmuş’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...