07 Ekim 2013 09:43

Gülsuyu ve Gazi'de polis baskınları: 40 gözaltı

İstanbul'da polis, Maltepe Gülsuyu ve Gazi Mahallesi'nde helikopter destekli geniş çaplı operasyon düzenledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ekipleri ve Özel Harekat Polislerinin de katıldığı operasyonda 40 kişi gözaltına katıldı.

Gülsuyu ve Gazi\'de polis baskınları: 40 gözaltı
Paylaş

İstanbul'da polis, Maltepe Gülsuyu ve Gazi Mahallesi'nde helikopter destekli geniş çaplı operasyon düzenledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ekipleri ve Özel Harekat Polislerinin de katıldığı operasyonda 40 kişi gözaltına katıldı.

60'a yakın adrese sabah saat 06.30 sıralarında eş zamanlı baskınlar yapılırken, polis ekipleri Gülsuyu Gülensu Haklar Derneği'ne de kapısını tekmeyle kırarak girdi. Dernek binasında inceleme yapan ekipler birçok dökümana incelenmek üzere el koydu.

Bin 500 polisin katıldığı operasyonun, Gülsuyu'da uyuşturucu çetelerinin halka yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sonrası gerçekleşmesi dikkat çekti. Gülsuyu'da geçtiğimiz hafta Hasan Ferit Gedik çete kurşunuyla yaşamını yitirmişti. Gedik, 3 gün süren engellemenin ardından Gazi Mahallesi'nde defnedilebilmişti.

NARKOTİK EKİPLERİ DE OPERASYON YAPTI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de bu sabah Gülsuyu'nda daha önceden belirlenen bir uyuşturucu şebekesine yönelik ayrı bir operasyon düzenledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile eş zamanlı planlanan operasyonda, narkotik ekipleri Gülsuyu ve Gülensu'da uyuşturucu sattıkları öne sürülen 17 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

BASIN AÇIKLAMASINA POLİS ENGELİ

Gözaltıları protesto etmek için basın açıklaması yapmak üzere İstanbul Emniyeti önünde toplanan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerine polis müdahale etti. Müdahale sonrası Emniyet'in yüz metre ilerisinde basın açıklaması yapıldı. ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, burada yaptığı açıklamada, “Gözaltı operasyonuyla güne uyanırken çeteler halen çeşitli yerlerde dolaşıyor. Çetelere yapıldığı iddia edilen operasyonlar kamuoyunu ve halkımızı tatmin etmiyor" dedi. Yüksekdağ, Gülsuyu'da 10 ESP'linin gözaltına alındığını söyledi.

Yüksekdağ'ın ardından konuşan Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı da, yapılan operasyonların 'kentsel dönüşüm mafyası'nın önünü açtığını belirterek, "Biz burada bugün sadece gözaltına alınan çocuklarımız için burada değiliz, yalnızlaştırılmak istenen Gülsuyu halkının yanındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması boyunca çevik kuvvet ekipleri ve bir TOMA, Vatan Caddesi üzerinde hazır bekletildi.

YÜRÜYÜŞE GAZ BOMBALI MÜDAHALE

Öte yandan dün akşam ise, Halk Cephesi üyeleri tarafından Gülsuyu Mahallesi'nde çetelere karşı yapılmak istenilen yürüyüşe polis gaz bombaları ile müdahale etti. Mahalleyi, akrep adı verilen zırhlı polis araçları ile kuşatan polisin müdahalesine ise gençler havai fişeklerle karşılık verdi. Mahallenin birçok yerinde barikatlar kurarak polis müdahalesine direnen gençlerle polis arasından devam eden çatışmalar gece geç saatlere kadar devam etti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Savaşın yükü çocuk omuzlarda

SONRAKİ HABER

Hewler\'deki saldırıyı El Kaide üstlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...