07 Ekim 2013 00:12

Öğretmenini ispiyonlar mısın?

Rami Atatürk Anadolu Lisesinde müfettişlerin öğrencilere sorduğu sorular, Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin hedefe konduğunu gösteriyor.

Öğretmenini ispiyonlar mısın?
Paylaş

Ercüment Akdeniz

Rami Atatürk Anadolu Lisesinde müfettişlerin öğrencilere sorduğu sorular, Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin hedefe konduğunu gösteriyor.

Gezi eylemlerinin ilk günlerinde İstanbul’un hemen her yerinde halk sokağa çıkmış, bu eylemlere liseler de dahil olmuştu. Gaziosmanpaşa’da bulanan Rami Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri de, 3 Haziran günü yaklaşık 100 kişinin katıldığı bir yürüyüş yaptı. Plevne Lisesinin çıkış saatine de denk gelen bu yürüyüşe katılanların sayısı 300’ü buldu. Öğrenciler, o eylem sırasında zabıtaların fotoğraf çektiklerini söylüyor. İşte müfettişlerin başlattığı inceleme bu eylemden ötürü gerçekleşiyor. Fakat müfettişlerin sorduğu sorular daha çok duyarlı demokrat öğretmenleri hedefliyor.

Okuldaki öğrencilerin verdikleri bilgilere göre geçtiğimiz cuma günü okula gelen müfettişler, öğrencileri tek tek rehberlik odasına çağırarak sorgudan geçirdi.

SORUŞTURMA NİTELİĞİNDE DEĞİLMİŞ

Gündeme gelen sorular için “hocalarımızı harcamak mı istiyorlar?​” diye sitem eden öğrenciler sözü edilen öğretmenlerinin okulda çok sevildiğinin de altını çiziyorlar. Öğrenciler ayrıca “Niye hep Eğitim Sen üyesi öğretmenler?​” diye sorarak soruşturmanın yanlı yapıldığını ifade ediyorlar.

Okulun bodrum katında bir mescit olduğunu, buraya öğrencileri götüren bazı cemaatçi öğretmen ve öğrencilerin Eğitim Sen’li öğretmenler için ihbar yapmış olabileceklerini söyleyen öğrenciler, öğretmenleri ile ilgili tüm iddiaların ise asılsız olduğunu belirtiyor.

Soruları soran müfettişler öğrencilere “Bu bir soruşturma değil” dese de mağdur öğrenciler kendilerine de soruşturma açılacağını düşünüyorlar.

İŞTE O SORULAR

Öğrenciler kendilerine sorulan sorular karşısında hayretler içinde kaldıklarını söylüyorlar. Çünkü öğretmenleri hakkında kendilerinden ispiyonculuk yapmalarının istendiğini ifade ediyorlar. İşte tüyleri diken eden o sorular:
* Öğretmen Hasan Orkut kastedilerek “Siz hangi dershaneye gidiyorsunuz, o belirli dershanelere gidenleriniz var mı, diye sordu mu?​”
* “Size Kuran’ın her dediğini yapmak zorunda mısınız, diye sordular mı?​”
*  “Gezi eylemlerine katılırsan yüksek not veririm diyen öğretmeniniz oldu mu?​”
*  “Nasıl örgütlendiniz, sizi kim eylemlere teşvik etti, hocalar mı?​”
*  Kimya Öğretmeni Serdar Çiftçi kastedilerek; “YÖK başkanı hakkında ağır ithamlarda bulundu mu?​”
* Hedefe konan öğretmenler için “Size eksik müfredat mı anlatılıyor?​” ve “Öğretmenler odasının arkasındaki açık alnada öğretmenler sigara içiyor mu, içiyorsa isimleri nedir?​” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmen ve işçi güvencesizlikte eşitleniyor

SONRAKİ HABER

Her iki seçim sistemi de AKP’ye yarayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...