07 Ekim 2013 06:35

Portakal’dan Gezi’ye; ‘Her yer sinema, her yer direniş’

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde önceki gün 50’nci yıl için özel bir gece düzenlendi. Gecede Işık Yenersu’nun “Bugün gördük ki, 50 yıldır, Antalya’da, her yer sinema her yer direniş” sözlerinin ardından salondan “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları yükseldi.

Portakal’dan Gezi’ye; ‘Her yer sinema, her yer direniş’
Paylaş

Antalya  Altın Portakal Film Festivali’nde önceki gün 50’nci yıl için özel bir gece düzenlendi. Gecede Işık Yenersu’nun “Bugün gördük ki, 50 yıldır, Antalya’da, her yer sinema her yer direniş” sözlerinin ardından salondan “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları yükseldi. Gecede ödülle ayrılan Yönetmen Şerif Gören, Beşiktaş taraftar grubu çArşı’nın tişörtüyle sahneye çıktı. Bu sene 50.si düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali özel ödüllerin dağıtılmasıyla başladı.

50. yıla özel ödüllerin dağıtıldığı açılış töreninde 1964 yılında düzenlenen ilk festivalde yarışan ve ödül alan sanatçılar ile sinemaya 50 yılını vermiş sanatçılara özel ödüller verildi. Cam Pramit Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapılan ödül töreni geçtiğimiz günlerde kaybedilen ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz’i anlatan kısa bir gösterim ile başladı.

Mete Horozoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı  gecede, Nebil Özgentürk’ün hazırladığı ve Altın Portakal’ın 50 yıllık serüvenini anlatan “Venüs’ün Seyri” belgeseli gösterildi. Cahit Berkay, gecede birbirinden ünlü film müziklerini Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde çaldı. Festivalin ilk yılı olan 1964’te yer alan 6 yarışma filminin ekipleri sahneye çıktı ve ilk yılın ödülleri yeniden verildi. Altın Portakal ödülü sahibi sanatçılardan sinemada 50 yılı geride bırakanlara 50. Yıl Özel Ödülü verildi. 1964’teki ilk festivalde yarışan Acı Hayat, Ayrılan Yollar, Gurbet Kuşları, Kızgın Delikanlı, Yarın Bizimdir filmlerinde emeği geçen sanatçı, senarist, yönetmen ve oyuncular ödüllerini aldılar.

ŞERİF GÖREN: SİNEMA TEKELLERİNE KARŞIYIM

Haziran ayında başlayan Gezi direnişlerine katılan ve tüm halkın ilgisini üzerine çeken Beşiktaş taraftar grubu çArşı damgasını vurdu. Ünlü Yönetmen Şerif Gören’in Çarşı tişörtüyle çıktığı sahnede konuşmasına, “Sansüre, darbeye karşıyım, Amerikan tröstlerine karşıyım, sinema tekellerine karşıyım, ben bu yüzden çArşıyım’ diyerek devam etti. Ayrıca Ünlü Seslendirme Sanatçısı Işık Yenersu’nun ‘Her yer sinema, her yer direniş’ sözlerinin ardından katılanlar hep bir ağızdan ‘Her yer Taksim, her yer direniş’ sloganını attılar. (Antalya/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İyi de nerede bu su?

SONRAKİ HABER

Aleviler, Kürtler ve Fethullah Gülen

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...