06 Ekim 2013 13:29

Bayık: AKP son kredisini de harcadı

AKP’nin açıkladığı paketi değerlendiren KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, “Paketten süreci boşa çıkaracak ve sabote edecek bir yaklaşım çıktı” dedi.

Bayık: AKP son kredisini de harcadı
Paylaş

AKP’nin açıkladığı paketi değerlendiren KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, “Paketten süreci boşa çıkaracak ve sabote edecek bir yaklaşım çıktı” dedi.

Bu paketle AKP’nin son kredisini de tükettiğini söyleyen Bayık, “Aslında süreç kalmadı” dedi. ‘PKK online’ sitesine konuşan Bayık, Kürtleri muhatap almayan her adım ve paketin boş olduğunu belirterek, “AKP ya çözüm iradesini ortaya koyacak ya da Kürtler yeni bir mücadele dönemini başlatacak” dedi. AKP’nin sanki bir çözüm süreci yokmuş gibi hareket ettiğini belirten Bayık, “AKP bu paketle açıkça ‘bu görüşmelerle Kürtleri oyalıyorum’ demiştir. Hükümet böyle yaklaşırsa ortada bir süreç kalır mı? Biraz aklı başında olan ve siyasetten anlayan herkes süreç böyle yürümez der” şeklinde konuştu. “Kürtleri muhatap almayan her adım ve paket özünde boştur. Kürtler tabii ki kendi iradelerini dikkate almayan bir hükümeti ve onun paketini kabul etmez. Bir çözüm paketinden söz edilemez. Aksine çözümsüzlüğü örten bir paket olmuştur. Böylece AKP’nin Kürt sorununa yaklaşımı bir daha belli olmuştur. AKP hükümeti bu paketle son kredisini de harcamıştır. Ya AKP çözüm iradesini ortaya koyacaktır ya da Kürtler yeni bir mücadele dönemi tarzı ve yöntemi ortaya koyacaklardır” dedi. AKP’nin her sıkıştığında İmralı’ya heyetler gönderdiğini söyleyen Bayık, “Kürt Halk Önderi üç aşamalı çözüm planı sunmuştur. Kürt tarafı birinci ve ikinci aşamanın tüm gereklerini tereddütsüz yerine getirmiştir. Ancak AKP hükümeti hiçbir adım atmamıştır. Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı paket PKK’nin geri çekilmeyi durdurmasının ne kadar doğru olduğunu gözler önüne sermiştir. AKP hükümeti Kürt tarafını ciddiye almayan, laubali bir yaklaşım göstermiştir” dedi. “Kürtler üzerlerine düşeni yapacak, ama AKP ciddi yaklaşmayacak! Buna rağmen süreç sürecek. ünyanın neresinde böyle bir şey görülmüş” diyen Bayık, “AKP, çözümden söz edecekse Kürt tarafını dikkate almak zorunda” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Anlaşmaya varılan paket bu değildi

SONRAKİ HABER

Banvit için sabır gerekiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...