06 Ekim 2013 13:09

Barışa pedal çevirecekler

Karşı Bisiklet üyeleri savaşa karşı pedal çevirecek. ‘Gel, savaşın tekerine çomak sokalım’ diyerek yola çıkacak birçok bisikletli hükümetin savaş politikalarına dur diyecek.

Barışa pedal çevirecekler
Paylaş

Karşı Bisiklet üyeleri savaşa karşı pedal çevirecek. ‘Gel, savaşın tekerine çomak sokalım’ diyerek yola çıkacak birçok bisikletli hükümetin savaş politikalarına dur diyecek.

AKP'nin savaş politikalarına karşı çıkan Karşı Bisiklet üyesi birçok bisikletli Adana’dan Hatay’a bisiklet turu gerçekleştirecek. 7 Ekim Pazartesi günü Adana İncirlik Üssü önünde başlayacak bisiklet turu 11 Ekim Hatay’da son bulacak ve birçok ilden bisikletli barış aktivisti katılacak.

İzmir’den de yola çıkacak bisikletli grup Buca’da bulunan NATO Karargâhı önünde açıklama yaparak yol boyunca geçtikleri yerleşim yerlerinden halkı kendilerine, destek vermeye güçlerine güç katmaya çağırdı.

Burada açıklama yapan Karşı Bisiklet üyesi Funda Akbulut hükümetin savaşa ayırdığı bütçenin büyüklüğüne dikkat çekerek “AKP iktidarı, savaş çığırtkanlarının taşeronluğu görevini büyük bir gururla sürdürüyor. Suriye’deki iç savaşı emperyalist devletlerle birlikte körüklüyor ve ABD’nin Suriye topraklarındaki postalı olmaya gönüllü olduğunu, her fırsatta dile getiriyor. Savaş tek çözüm olarak önümüze sürülüyor. Bize verilen rol de sözüm ona barış için ölmek öldürmek” dedi.

Karşı Bisiklet olarak bugüne savaşlarda hayatını kaybeden herkesin hesabını sormak için yola çıktıklarını belirten Akbulut sözlerine şöyle devam etti “Karşı Bisiklet olarak diyoruz ki: Zırhlı araçlarınızla, füzelerinizle, cephaneliklerinizle, halkların üzerine ördüğünüz çelik yığınını kaldırın. Biz halklar özgürleşmek ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Halklar sizin iki yüzlü savaş politikalarınıza ortak olmayacak.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polisi güçlendirme paketi geliyor

SONRAKİ HABER

Aldatıcı paketlere kadınlar sığmıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...