05 Ekim 2013 13:41

Grevdeki işçilere işten atma tehdidi

Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve maaşlarının artırılması için greve çıkan işçilerin grevi 17 gündür coşku ve kararlılıkla sürüyor. Taşeron şirket AKSA bir yandan sendika ve işçi temsilcileriyle görüşürken bir yandan da işçileri işten atılmakla tehdit ediyor.

Grevdeki işçilere işten atma tehdidi
Paylaş

Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve maaşlarının artırılması için greve çıkan işçilerin grevi 17 gündür coşku ve kararlılıkla sürüyor. Taşeron şirket AKSA bir yandan sendika ve işçi temsilcileriyle görüşürken bir yandan da işçileri işten atılmakla tehdit ediyor. Geçtiğimiz günlerde AKSA yetkilileri işçi temsilcileri ve sendika yöneticileri görüşmeler yapmaya başlamıştı. Bir yandan bu görüşmeleri sürdüren AKSA şirketi önceki gün noter kanalıyla işçilere, kanunsuz bir şekilde grev yaptıkları ve eğer derhal işbaşı yapmazlarsa iş akitlerinin feshedileceği ve grev boyunca şirketin uğradığı maddi zararların tazmini için işçilere dava açılacağını belirten belgeler tebliğ edildi. Bir taraftan işçilerin taleplerini karşılayacaklarını ancak biraz zamana ihtiyaç duyduklarını dile getiren şirket yöneticilerinin diğer taraftan işçileri tehdit eden tebligatlar yollamasına işçiler tepki gösteriyorlar. “Onlar sanıyorlar ki biz bu işçileri yıldırırız, yerine çalıştıracak yüzlerce kişi var, ancak yanılıyorlar. Kimse bin liraya hayatını riske atmaz ve dağlarda her türlü tehlikeye göğüs gerip çalışmaz. Hepsinden önemlisi Dersim gençliği onurludur bizim elimizdeki ekmeğe el uzatmaz. Bunu da böyle bilmelidirler” diyen işçiler her koşulda direneceklerini söylediler.

‘DERSİMLİLERİN ZARAR GÖRECEĞİ BİR ŞEY YAPMAYIZ’

Grevin başladığı günden bugüne kadar sorumlu davranarak grevde olmalarına rağmen acil enerji verilmesi gerekli olan hatları beslediklerini, yine hasta ve bakıma muhtaç yerlerde arızaları anında giderdiklerini belirten işçiler işverenin halkı işçilere karşı kışkırtmak için işçiler keyfi greve gitmiş havası yaratmaya çalıştığını dile getirdiler. Gazetemize konuşan işçiler Dersim halkına seslenerek, “Bizler sizlerin kardeşleri ve evlatlarıyız, sizin zarar göreceğiniz hiçbir şey yapmadık yapmayız, yaşanan bütün sıkıntıların tek sorumlusu AKSA patronlarıdır. Bizlere bin lirayı bile çok gören patronlar, direklerin başında kışın soğukta yazın sıcakta adeta canımızı dişimize takarak fazla,mesai yaparak, çalıştığımızı bilmiyorlar sanki. Ama Dersim halkı bizleri tanıyor çalışma koşullarımızı ve samimiyetimizi en iyi Dersim halkı biliyor, halkımıza çağrımız bizlere sahip çıkmalıdırlar” dediler.


GREVDEKİ İŞÇİLERE DESTEK İÇİN YÜRÜYÜŞ

Öte yandan Dersim emek ve demokrasi güçleri de grevdeki işçilerle dayanışma eylemlerini artırma kararı alarak 8 Ekim’de büyük bir yürüyüş yapma kararı aldı. Yürüyüşe KESK, DİSK, Türk-İş’e bağlı sendikalar ile Dersim Emek ve Demokrasi Platformu katılacak. Kitle 8 ekim Salı günü saat 16.30’da Geziciler Petrol’de toplanıp AKSA müdürlüğüne yürüyecek. Ayrıca önümüzdeki günlerde dayanışma şenlikleri ve afiş bildiri dağıtımı gerçekleştirilecek. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Hak yiyen patronu şikayet işten atma sebebi mi?’

SONRAKİ HABER

Grevle dayanışma şenliği düzenlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...