05 Ekim 2013 14:55

HDK seçim çalışmalarını hızlandırdı

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) olarak 61 ilde yerel seçimlere girecek olması nedeniyle il ve ilçe örgütlerinin açılışlarını hızlandırdı.

HDK seçim çalışmalarını hızlandırdı
Paylaş

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) olarak 61 ilde yerel seçimlere girecek olması nedeniyle il ve ilçe örgütlerinin açılışlarını hızlandırdı. HDK Milletvekilli Sebahat Tuncel ve HDK Yürütme Kurulu Üyesi Ender İmrek’in katılımıyla HDP Kocaeli’de il ve ilçe binalarının açılışı yapıldı. Belediye İşhanı içerisinde açılış öncesi kurdele kesiminde HDP Kocaeli İl Başkanı Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu, yöresel kıyafetleriyle bir kadın, işçi tulumu ve baretiyle de bir emekçi hazır bulundu. Halkın sürdürdüğü mücadele alanı içerisinde hedefine ulaşması için HDK’nin önemli noktada durduğuna değinen Ender İmrek, daha örgütlü ve daha kapsayıcı bir çalışma içerisinde olduklarını ifade etti. Gezi direnişinin birliktelikleri ön plana çıkardığını ifade eden İmrek, “Kürt sorununda demokratik adımların atılması adına mücadelenin birleştirici olması önemli bir noktada duruyor. Halkların eşit ve özgür bir şekilde yaşayacağı bir halk iktidarını kurmak amacındayız” dedi.

‘İŞÇİLERLE YAN YANA DURMAMIZ ÖNEMLİ’

Sebahat Tuncel, her alanda var olabilmenin önemine vurgu yaptı. Kocaeli’de işçilerin, emekçilerin, kadınların, ekolojiden yana, özgürlüklerden yana ve demokrasiden yana herkesin taleplerini cevaplayabilecek örgütsel yapılanmanın gerçekleşmesinin amaçları olduğunu ifade eden Tuncel, “Sokakta, işyerlerinde yani her yerde HDP’nin kendisini var etmesi, işçi sınıfıyla, kadınlarla ortak çalışma yapmanın önemini biliyoruz. Emek sorununun sıklıkla yaşandığı yerlerden biri olan Kocaeli’de en çok işçilerle yan yana durup ortak bir çalışmanın yürütülmesi önemli” şeklinde konuştu. Açılışın ardından Belediye İşhanı önünde HDK’nin 3 haftadır yapmış olduğu “Polis şiddetine son! Arkadaşlar bize bakıyor!” isimli eylemi gerçekleştiren HDK bileşenleri, eylem öncesi “Hasta tutsaklara özgürlük!” şiarıyla Hasta Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi ile birlikte basın açıklaması düzenleyerek cezaevlerindeki hasta tutsakların durumuna dikkat çektiler. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

\'Pakette halk yok\'

SONRAKİ HABER

Erdoğan, MHP\'ye yüklendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa