05 Ekim 2013 11:53

Vali mi Başbakan'ın tellalı mı?

Başbakan’ın hafta sonu Adana’da çeşitli açılışlara katılacağı ve miting yapacağı üzerine Valilik, kamu kurumlarına afiş göndererek, kamu emekçilerini mitinge çağırdı. Afişleri asmayan bazı kurumlar hakkında tutanak bile tutuldu.

Vali mi Başbakan\'ın tellalı mı?
Paylaş

Volkan Pekal

Başbakan’ın hafta sonu Adana’da çeşitli açılışlara katılacağı ve miting yapacağı üzerine Valilik, kamu kurumlarına afiş göndererek, kamu emekçilerini mitinge çağırdı. Afişleri asmayan bazı kurumlar hakkında tutanak bile tutuldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana’da çeşitli açılışlara katılacak ve miting yapacak. Bu haberi alan Adana Valiliği, ildeki resmi kurumlara, üzerinde mitingin ve açılışların çağrısı yazan afiş yolladı. Sonrasında afişlerin asılıp asılmadığı kontrol edildi, asmayanlar hakında tutanak tutuldu. Ceyhan’da da okullara gönderilen yazıyla okul yöneticileri ve öğretmenlerin mitingde hazır olmaları emredildi.

Okullara afiş asılmasıyla ilgili, personelin mesai dışında görevlendirilemeyeceğini ifade eden Eğitim Sen Şube Yöneticisi Halil Kara, Adana’da 129 kamu emekçisinin hafta sonu katıldığı bir eylem için haklarında soruşturma açılırken hafta sonu gerçekleşek bir mitinge çağrılmalarının tutarsızlık olduğunu ifade etti. Mitingin zayıf geçmesi durumunda faturanın kendilerine kesileceği kaygısıyla Valiliğin böyle bir uygulama yaptığını belirten Kara, “Ayrıca Başbakan şehir hastanesi, kentsel dönüşüm konutları gibi kentlerin talan edilmesine hizmet eden uygulamalarla ilgili açılışlar yapmak için geliyor” dedi.

CEYHAN’DA KATILIM EMRİ

Sonraki gün Erdoğan’ın Ceyhan’a geçecek olması nedeniyle Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de afişlerle birlikte tüm müdür, müdür yardımcıları ve öğretmenlerin pazar günü Kaymakamlık önünde hazır bulunmalarını emreden bir yazı gönderdi. Konuyla ilgili görüştüğümüz Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Şahin Demir, emir yazısı gibi bir yazının okullara gönderildiğini belirterek “Karşılamaya isteyen gider istemeyen gitmez, bu uygulama yasal değil” dedi.

AFİŞ ASMAYANLAR HAKKINDA TUTANAK TUTULDU

Adana Tabip Odasından aldığımız bilgiye göre Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü afişlerin asılıp asılmadığını kontrol etti. Huzurevleri Aile Sağlığı Merkezinde kendilerine afiş asmak için resmi bir yazının gelmediği için afişleri asmayan personel hakkında tutanak tutuldu. Ayrıca afiş asılmayan yerler fotoğraflanarak personel baskı altına alınmak istendi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kuzu, Bolivya\'ya baksın

SONRAKİ HABER

\'Kırıklar Cezaevi\'nde insanlık dışı uygulama var\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...