05 Ekim 2013 11:30

Okul içinde okul

Narlıdere Oğuzhan Ortaokulu eğitim ve öğretim yılı açılışını binanın içinde bir sınıftan oluşan Narlıdere İmam Hatip Ortaokulu ile yaptı.

Okul içinde okul
Paylaş

Can Deniz Eraldemir

Narlıdere Oğuzhan Ortaokulu eğitim ve öğretim yılı açılışını binanın içinde bir sınıftan oluşan Narlıdere İmam Hatip Ortaokulu ile yaptı. 20’ye yakın veliden toplanan dilekçe ile açıldığı belirtilen Narlıdere İmam Hatip Ortaokuluna ilk hafta sadece 7 öğrenci gelirken, bu okula bir müdür ve bir de müdür yardımcısı atanması tepki çekti. Bir sınıfın açılabilmesi için bile 12 öğrencinin olması gerekirken ilk gün gelen 7 öğrenci ile bir okul açılarak müdür ve müdür yardımcısı atandı. “Öğrencilerin yemeklerini devlet karşılayacak”, “Ulaşımları sağlanacak”, “Tablet verilecek” gibi vaatlerde bulunulduğunu ve bununla imam hatip lisesine yeni kayıtlar yapıldığını söyleyen veliler uygulamaya tepkili. Okul içinde okul olmayacağını belirten veliler, 4+4+4 ile oluşturulan  fırsat eşitsizliğinin bir de özgürlükmüş gibi dillendirildiğini belirtiyorlar.

SORUNLARI ÇOĞALTIYOR

Eğitim Sen 6 No’lu Şube Başkanı Duran Sınacı, bu tür uygulamaların 4+4+4 eğitim sisteminin bir sonucu olduğunu vurgularken, bu tür okul dönüştürmelerinin çok büyük sorunlar çıkardığını belirtti. “İlçemizde 7 ilkokul ve 7 ortaokul imam hatip olarak dönüştürülmüşken bunlara bir yenisi daha eklendi, o da Narlıdere İmam Hatip Ortaokulu” diyen Sınacı, bu tür uygulamaların devletin vermek zorunda olduğu nitelikli, bilimsel, laik ve parasız bir eğitim sorumluluğundan böylelikle kurtulmaya çalıştığını vurguladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okulda dayak iddiası

SONRAKİ HABER

İyi arkadaş faşist zihniyet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa