05 Ekim 2013 11:21

Başbakan’a dava açacağız

Hatay’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Abdullah Cömert’in başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu öldüğünün Adli Tıp Kurumu raporuyla kesinleşmesi üzerine Ağabeyi Zafer Cömert, “Katiller zaten belliydi. ‘Müdahale emrini ben verdim’ diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında dava açacağız” dedi.

Başbakan’a dava açacağız
Paylaş

Hatay’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Abdullah Cömert’in başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu öldüğünün Adli Tıp Kurumu raporuyla kesinleşmesi üzerine Ağabeyi Zafer Cömert, “Katiller zaten belliydi. ‘Müdahale emrini ben verdim’ diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında dava açacağız” dedi. İstanbul’daki Gezi Parkı eylemlerine destek için 3 Haziran’da Hatay’da gerçekleştirilen eylem sırasında Abdullah Cömert başına isabet eden gaz fişeği ile hayatını kaybetti. Jandarma Genel Komutanlığının hazırladığı rapora da yer veren Adli Tıp Kurumu, Abdullah Cömert’in başına isabet eden gaz fişeği sonucu öldüğüne oy birliğiyle karar verdi.

TÜM AYRINTILAR RAPORDA

Adli Tıp Kurumunun raporlarının kendilerine ulaştığını belirten Abdullah Cömert’in ağabeyi Zafer Cömert, katillerin belli olduğunu ancak bu durumun Adli Tıp Kurumu raporuyla kesinleştiğini söyledi. Gezi Parkı eylemlerini değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Müdahale emrini ben verdim” açıklamasını da hatırlatan Zafer Cömert, “Savcıları göreve davet ediyorum. Sorumlular hakkında bir an önce gerekeni yapsınlar. ‘Polislere müdahale emrini ben verdim’ diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında da dava açacağız” dedi. Kardeşini öldüren polislerin derhal yargı karşısına çıkartılmasını isteyen Zafer Cömert, raporda tüm ayrıntıların net olarak yer aldığını kaydetti. (Hatay/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çocuk Günü\'nde Türkiye\'nin sicili kabarık

SONRAKİ HABER

Bandrol değil sindirme operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...