05 Ekim 2013 07:15

Yeni yüklerin temeli atılacak

Başbakan Erdoğan bugün Adana’da bir dizi temel atma törenlerine katılıp açılışlar yapacak.

Yeni yüklerin temeli atılacak
Paylaş

Başbakan Erdoğan bugün Adana’da bir dizi temel atma törenlerine katılıp açılışlar yapacak. Bu temel atma törenlerinden biri ise kamu özel ortaklığı hastanesinin temel atma töreni. Arazisi devlet tarafından karşılanacak olan ve tıbbi müdahale dışındaki tüm hizmetlerin bir şirkete devredileceği hastanenin temel atma töreni, nitelikli sağlık hakkı elinden alınan halk için ise yeni yükler anlamına geliyor.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi İsmail Bulca, bazı ülkelerde bu tür uygulamaların olduğunu belirterek, “20 yıldır İngiltere’de uygulanan bu sistem ile yedi hastane iflas etti” dedi. Başbakan tarafından Adana’da atılacak temeli atılacak hastanenin DSİ arazisi üzerine yapılacağını hatırlatan Bulca, 1550 yataklı hastanenin Adana’ya artı getirmeyeceğini varolan hastanelerin burada toplanacağını dile getirdi.

ŞİRKETLERE KÂR ALANI AÇILIYOR

Kamu hastanelerinde tıbbi müdahalelerin dışında kalan hizmetlerin şirketlere verileceğini ifade eden Bulca, hastanelerin birer işletmeye döneceğini, bunun yükünün ise sağlık emekçilerine ve halkın sırtına yükleneceğini söyledi. Bilkent ve Elazığ hastanelerinin yürütmesinin durdurulduğunu hatırlatan Bulca, “Buna rağmen Adana için nasıl bir sözleşme yapıldı? Veya sözleşme yapılmadan mı temel atıyorsunuz? Bir milyarın üzerinde mal olacak olan bu hastanenin kredisi nereden karşılanıyor?​” diye sordu.

AKP MAKYAJ YAPIYOR

SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel ise temeli atılacak hastane ile bir makyaj yapılacağını belirtti. Bu politika ile hastanelerin birer işletmeye dönüştürülmek istendiğini dile getiren Yüksel, amacın halkı tamamen borçlandırarak sağlık hizmeti vermek olduğunu belirtti. AKP Hükümetinin bunu yaparken halka müşteri sağlık emekçilerine ise sözleşmeli köle olarak baktığını ifade eden Yüksel, dün olduğu gibi bugün de bu politikalara karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

En yüksek oyu alan rektör olsun

SONRAKİ HABER

Çocuk Günü\'nde Türkiye\'nin sicili kabarık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...