05 Ekim 2013 20:10

‘Suat Kılıç sen hiç otobüse bindin mi?’

Yurtların kadın-erkek olarak bölünmesinden nasibini alanlardan biri de Ege Yurdu oldu. Yapılan düzenleme sonucu Ege Yurdunda kalan Ege Üniversitesi öğrencileri kilometrelerce uzaklıkta olan İnciraltı Atatürk Yurduna gönderildi.

‘Suat Kılıç sen hiç otobüse bindin mi?’
Paylaş

Okullarına beş dakikalık mesafedeki yurttan bir buçuk saat uzaklıktaki yurda gönderilen öğrenciler yaptıkları eylemlerde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a soruyor: “Suat sen hiç otobüse bindin mi?​”

Yurtların kadın-erkek olarak bölünmesinden nasibini alanlardan biri de Ege Yurdu oldu. Yapılan düzenleme sonucu Ege Yurdunda kalan Ege Üniversitesi öğrencileri kilometrelerce uzaklıkta olan İnciraltı Atatürk Yurduna gönderildi.  Her gün yaklaşık 3-4 saatlerini yollarda geçiren öğrencilerin çileleri bununla sınırlı kalmamış. Yeni yurt yemekhanelerinin daha pahalı olduğunu ve bu yetmezmiş gibi bir de yemeklere zam yapıldığını ifade eden öğrenciler porsiyonların da daha küçük olduğunu söylüyor.   Yol ve yemekhane sorunlarından kaynaklı birçok öğrenci Ege Üniversitesi etrafındaki semtlerde eve çıkmak zorunda kaldı. Kiralık ev talebindeki artış ise ev kiralarını neredeyse iki katına çıkarmış ve ev bulmak zorlaşmış.

EVE ÇIKMAYI DÜŞÜNÜYORUM

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğrencisi Mahsun bu konuda en trajikomik hikayeye sahip olanlardan biri. Mahsun’un ailesi Manisa’da oturuyor. Her gün 14 lira yol parası vermemek için üniversitesinin içindeki devlet yurduna çıktığını söyleyen Mahsun “Ancak bizi İnciraltı’na attılar. Manisa’dan benim okuluma gelmem otuz dakika iken yollandığımız İnciraltı’ndan gelmem bir buçuk saati buluyor. Eski yurdumuzda ya da okulumuza yakın bir yerde devlet yurdunda kalmak istiyoruz. Yetkiler bize, ‘Yer arıyoruz ancak bize bina vermiyorlar. Paramız var ama yer bulamıyoruz’ dediler. Neden bizi ayırdınız diye sorduğumuz da ise Bornova’daki yurtların depreme dayanaksız olduğunu söylediler. Madem öyle kadın arkadaşlarımızın ne işi var o yurtlarda? Onlar ölsün mü yani?​” diyor.

ARTIK GECELERİ AÇ YATIYORUZ

Ege MYO Haberleşme Bölümü Öğrencisi Zafer Uslu, yeni yurtlarındaki yemekhane sorunlarından bahsederek şunları aktaıyor: “Ege Yurdunda kalırken yemekleri tam ve yarım alma gibi bir şansımız vardı. Böylelikle daha çok yemekten faydalanabiliyorduk ancak İnciraltı’nda böyle bir şansımız yok”.   İnciraltı Yurdundaki yemeklerin daha pahalı olduğunu ifade eden Uslu, “Pahalı olmasına rağmen iki gün önce yine bir zam geldi. Artık aç yatıyoruz. Yemek fişimizle su almak istediğimizde alamıyoruz, illa yemek alma zorunluluğu varmış” dedi. Diğer bir Ege Coğrafya Öğrencisi Cemal Koçak da tepkisini şu sözlerle dile getiriyor: “İnciraltı’da Bornova’daki gibi her bloğun içinde bir kantin yok, bir tane kantin var. O kantine de 3 görevli koymuşlar ve sabah saatlerinde uzun kuyruklar oluşuyor” Birçok arkadaşının eve çıktığını söyleyen Koçak, parasızlıktan eve çıkamayanların da cemaat yurtlarına ya da cemaat evlerine geçtiğini belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ali İsmail\'in adı üniversite kütüphanesine

SONRAKİ HABER

Kızlı erkekli yurt eylemi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa