05 Ekim 2013 10:36

Öğrenciler de emekçiler de ayrıştırılıyor

Öğrencilerin yurt sorununa ilişkin Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde forum yapıldı.

Öğrenciler de emekçiler de ayrıştırılıyor
Paylaş

Can Deniz Eraldemir

Öğrencilerin yurt sorununa ilişkin Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde forum yapıldı. Öğretim üyelerinin de katıldığı forumda konuşan DEÜ Hemşirelik Meslek Yüksek Okulu Öğrencisi Cemile Binboğa yurtlarda yemekhane, çalışma salonu, spor salonu olarak ortak kullandıkları alanların önemli sosyalleşme mekânları olduğunu belirterek, “Bu alanlarda kız erkek karışık bulunuyordu. Son uygulamayla AKP’nin yasakçı, cinsiyetçi zihniyeti yurtlara da sıçradı” dedi. Binboğa, sadece öğrencilerin değil yurtlarda çalışan emekçilerin de ayrıştırıldığına dikkat çekerek, “İnciraltı Yurdunda çalışan kadın emekçiler Bornova Yurduna, Bornova’daki erkek emekçiler İnciraltı’na getirildi ki çoğu çalıştığı ilçede yerleşmişti. Şimdi de onların işten çıkarılması gündemde” dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın bu ayrıştırmanın dini ve insani olduğunu belirten Binboğa, “Suat Kılıç’ı Gençlik ve Spor Bakanı olarak biliyoruz. Ama sporun her alanında yaşanan doping skandallarıyla uğraşmak yerine, bizim yaşamımızla uğraşıyor. Kızlarla erkeklerin aynı merdivenleri kullanmasından dolayı diken üstünde oturan idarecilerimiz var. Bastığımız yerleri de ayırsınlar ak ve pak günleri yaşayalım” diyerek tepkisin dile getirdi.

Doç. Dr. Güzel Yücel Gier de, 4+4+4’le başlayan uygulamalarla, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin imam hatipe yönlendirilmesi uygulamaları ile yurtların ayrıştırılmasının bir bütünün parçaları olduğuna dikkat çekti. Gier, “Bu otoriter ve gerici uygulamanın karşısındayız” dedi.

Türk Hemşireler Derneği Başkanı Süheyla Nergiz de, yapılan uygulama cinsiyet ayrımcılığından başka bir şey içermediğini vurguladı.   

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLİYORLAR

Forumun ardından öğrencilerle görüştük. Duygu Tepe geçen sene İnciraltı’da kaldığını hiçbir sıkıntısının bulunmadığını belirterek, “Bu sene ise haberimiz olmadan Bornova’ya taşındık. Üniversiteye ulaşmak için beş dakikalık yolu kullanırken şimdi bir buçuk saatlik yol çekiyoruz. Üstelik yerleştirildiğimiz yurt rutubetli ve havasız. Yetkililerden açıklama bekliyoruz” dedi. Esra Çelik de üç yıl İnciraltı’daki yurdunda kalmış. “Şimdi ise okula gelebilmek için harcadığım enerji ve günde kaybettiğim üç saatim var. Çalışamadığım derslerim var. Üstelik yurtta gün geçtikçe yeni kısıtlamalar geliyor” diyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

New York’ta Gezi Konferansı

SONRAKİ HABER

İTÜ’de yeryüzü sofrası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...