04 Ekim 2013 18:53

Emekçilerden tezkereye tepki

İzmir’de bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri Suriye tezkeresinin savaşa doğru atılan bir adım olduğunu belirtti.

Emekçilerden tezkereye tepki
Paylaş

İzmir’de bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri Suriye tezkeresinin savaşa doğru atılan bir adım olduğunu belirtti.

İzmir’de sendikaların, siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin çağrısıyla bir araya gelen kitle Suriye’ye yönelik ikinci kez çıkarılan tezkerenin daha fazla katliam, kan ve göz yaşına sebep olacağını belirterek geri çekilmesini istedi. Basmane Fuar girişinde toplanan kitle “Suriye’de Emperyalist Savaşa Hayır” pankartı arkasında AKP Konak İlçe Binası’nın önüne yürüdü.

Emek ve demokrasi güçlerini adına açıklamayı okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu ve BTS İzmir Şube Başkanı Bülent Çuhadar hem Türkiye'de hem de Suriye’de iç savaşı körükleyen ve cihatçı çeteleri destekleyen AKP iktidarının icraatlarını bölge halkının ağır kayıplarla ödediğini hatırlattı.

‘AKIL TUTULMASI’

Tezkerenin gerekçelerini akıl tutulması olarak nitelendiren Çuhadar “AKP Hükümetini savaşçı politikalarından vazgeçmesi için bir kez daha uyarıyoruz. Artık dış politikalarının iflas ettiğini ve savaşçı adımlarının meşru olmadığını anlamalıdır. Emperyalizmin işbirlikçiliğine ve iç savaşı körükleyen politikalara son vermelidir” dedi.  Çuhadar, herkesi içeride ve dışarıda barış için mücadeleye çağırdı.

Demokrasi paketine de değine Çuhadar, toplumun mücadeleleri ile kazanılan hakların bir lütuf gibi sunularak barışın inşa edilemeyeceğine vurgu yaparak şunları dedi “Kürtlerin, Alevilerin v toplumun diğer kesimlerinin yıllardır sürdürdükleri mücadelenin taleplerini görmezden gelen adeta dağ fare doğurdu bile diyemeyeceğimiz lütuflarla halklar kandırılamaz.”(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP gençliğinden gazetecilere tehdit

SONRAKİ HABER

Kuzeyde kesilmedik ağaç kalmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...