04 Ekim 2013 13:34

Öğrenciler kimlik kartı davasını kazandı

Ege Üniversitesinde 2009-2010 eğitim öğretim döneminde kimlik kartlarının Vakıfbank bankamatik kartlarıyla birleştirilmesine itiraz eden öğrenciler açtıkları davayı kazandı. Ege Üniversitesi Rektörlüğünün öğrencilerin izni olmaksızın bilgilerini bankayla paylaşması ve öğrenci kimlik kartlarının bankamatik kartı olmasına karşı öğrenciler dava açmıştı.

Öğrenciler kimlik kartı davasını kazandı
Paylaş

2009-2010 eğitim öğretim yılından itibaren Vakıfbank ile anlaşma yapan Ege Üniversitesi Rektörlüğünce basılan öğrenci kimlik kartlarında banka adı ve logosunun yer aldığı yemekhane ve kütüphaneye girişte de kullanılan çipli öğrenci kimlik kartları dağıtılıyordu.

İzinleri olmaksızın bir banka ile bilgilerinin paylaşılması ve izin alınmadan adlarına banka hesabı açılmasına karşı öğrenciler eylemler yapmıştı. İzmir 3 No’lu idare mahkemesine Tıp Öğrenci Kolu (TÖK) Üyesi Örsan Deniz Urgun tarafından açılan dava sonucunda kimlik kartı değiştirilmiş bankamatik kartı niteliği taşımayan, manyetik özelliği olmayan ve bu nedenle yemekhane ve kütüphaneye girilmesi mümkün olmayan bir kimlik verilmişti. Bu kimliğin verilmesinin ardından yemekhane ve kütüphaneyi kullanamadıklarını rektörlere bildiren öğrencilere Ege Üniversitesi Rektörlüğü, kart okuyucu sistemlerin Vakıfbank’a yaptırıldığı ve bu nedenle bir değişiklik yapamayacaklarını iddia etmişti.

Bu açıklamalar üzerine tekrar İzmir 1 No’lu İdare Mahkemesine başvuran Örsan Deniz Urgun yargı kararına rağmen kendisine yemekhane ve kütüphaneyi kullanmasına olanak sağlamayan bir kart verildiği için gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve 100 TL manevi tazminat verilmesini talep etti.  

İzmir 1 No’lu İdare Mahkemesi öğrencileri haklı bularak gerekli düzenlemelerin yapılması yönünde karar verdi.

Bu eğitim yılı başından itibaren öğrenci kimlik kartları değiştirilerek bütün öğrencilere bankamatik kartı niteliği taşımayan öğrenci kimlik kartları dağıtılmaya başlandı. Bu mahkeme kararı, çeşitli bankalarla anlaşmalı olan diğer üniversitelerin öğrencileri tarafından emsal gösterilerek benzer değişikliklere gidilmesinin yolunu açacak. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Egeli misin vay vay!

SONRAKİ HABER

N.Y. davası 402 gün sonra başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...