04 Ekim 2013 10:57

Yerlilerin sessiz direnişi

Brezilya’nın başkenti Brasilia'da, yerlilerden oluşan 70 kişilik grup, insan hakları komisyonu kuruluş yıldönümü kutlamalarının yapıldığı esnada meclis binasına girerek insan hakları konulu oturuma katıldı. 25 yıl önce yapılan anayasada vatandaşlara verilen hak ve özgürlüklerin konuşulduğu toplantı salonuna girip seslerini duyurmak isteyen yerlilere müdahale edilmedi.

Yerlilerin sessiz direnişi
Paylaş

Brezilya’nın başkenti Brasilia'da, yerlilerden oluşan 70 kişilik grup, insan hakları komisyonu kuruluş yıldönümü kutlamalarının yapıldığı esnada meclis binasına girerek insan hakları konulu oturuma katıldı. 25 yıl önce yapılan anayasada vatandaşlara verilen hak ve özgürlüklerin konuşulduğu toplantı salonuna girip seslerini duyurmak isteyen yerlilere müdahale edilmedi. Salonda bulunan senatörlerin şaşkın bakışları arasında toplantıyı sonuna kadar sessiz bir şekilde izleyen grup çıkarken de hiçbir engelle karşılaşmadı.

ÖĞRETMENLERE POLİS MÜDAHALESİ

Rio devlet okullarında görev yapan öğretmenlerin yaklaşık 2 aydır sürdürdüğü protestolar ise polis müdahalesiyle karşılaştı. Ders sayısı dağıtımının adaletsiz ve ödeme oranlarının düşük olduğu gerekçesiyle uzun süredir grevde bulunan öğretmenlere belediye binası önünde polis saldırdı. Sendikalar ve yetkililer arasında haftalardır yürütülen müzakerelerde, öğretmenlerin derslere dönmesini sağlayacak formülün bulunamaması üzerine belediye binası önünde çadır kuran öğretmenlerin sabrı taştı. Görüşmelerin yapıldığı esnada binaya girmek isteyen öfkeli kalabalığa müdahale eden polis, plastik mermi, ses bombası ve joplarla grubu dağıtmak istedi. Olaylar esnasında çok sayıda öğretmen yaralandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İlk insandan bu yana: Yaşamak

SONRAKİ HABER

Altın Şafak lideri de tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...