03 Ekim 2013 16:10

Kuzey Ormanları için yürüyüş başladı

Kuzey Ormanları Savunması, köprü ve yol yapımı için kesilen yüz binlerce ağaç için yürüyor. Alper Atmaca ve Ali Yıldırım, 3. köprü projesi kapsamında yapılan orman katliamına dur demek için 4 gün 3 gece boyunca tam 100 kilometre yol yürüyecek.

Kuzey Ormanları için yürüyüş başladı
Paylaş

Sinem Uğurlu

Kuzey Ormanları  Savunması, köprü ve yol yapımı için kesilen yüz binlerce ağaç için yürüyor. Alper Atmaca ve Ali Yıldırım, 3. köprü projesi kapsamında yapılan orman katliamına dur demek için 4 gün 3 gece boyunca tam 100 kilometre yol yürüyecek.

Yürüyüş, bugün 3. Havalimanı için seçilen Tayakadın Köyü’nden başladı. Yıldırım ve Atmaca, 6 Ekim Pazar gününe kadar, 3. Köprü kesim güzergahı üzerinde İstanbul’un elde kalan son ormanları için yürüyerek, hem yol boyunca yapılan doğa katliamına tanıklık edecek, hem de şantiye çalışmalarını ve ağaç kesimlerini görüntüleyecek.

Ali Yıldırım ve Alper Atmaca’nın yürüyüşü 6 Ekim Pazar günü, fiili ke- simin sürdüğü Çekmeköy Doğa Park’ta tamamlanacak ve diğer yaşam savunucularının burada yapacağı basın açıklamasıyla birleşecek.

GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİR DOĞA KATLİAMI

Yürüyüşe katılan Alper Atmaca, yağan yağmura ve ayaza rağmen 4 gün boyunca yürümeyi ve çadırda kalmayı göze almasını tek bir kelimeyle açıklıyor: Öfke.

Atmaca, İstanbul’da kalmış son alanlardan birinin insanlara hizmet etmeyecek bir proje için kurban edilmesine öfkeli olduğunu söylüyor.  Geri dönüşü olmayan bir orman katliamı yaşandığını ifade eden Atmaca, “İktidarlar değişebilir, insanlar değişebilir, ama kesilen ağaçlar geri gelmeyecek. Bundan 10 yıl sonra ‘Hay Allah, biz yanlış yaptık’ denilse ne olacak? Bunun geri dönüşü yok ki! Ben çocuklarıma ‘Bakın buralar bir zamanlar ormandı’ demek istemiyorum. O yüzden bu katliamın durdurulmasını istiyoruz” diyor.

‘HÂLÂ BİR ŞANSIMIZ VAR’

Bölgede, yol yapımı için yüz binlerce ağaç kesilse de, Atmaca bir şansın daha olduğu düşüncesinde. Eğer proje durdurulur ve ağaçlar kendi haline bırakılırsa, ormanın kendini yenileyebileceğini dile getiren Atmaca, “Orman ondan alınanı geri alacaktır” diye konuşuyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taksim havuzu

SONRAKİ HABER

Ege\'de yurt eylemleri devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...