03 Ekim 2013 13:59

Gedik'in cenazesi defnedildi

İstanbul’un Maltepe ilçesi Gülsuyu semtinde, Gülsuyu çetesinin saldırısına uğrayan ve hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’in cenazesi 3 gün sonra gömüldü.

Gedik\'in cenazesi defnedildi
Paylaş

İstanbul’un Maltepe ilçesi Gülsuyu semtinde, Gülsuyu çetesinin saldırısına uğrayan ve hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’in cenazesi 3 gün sonra gömüldü.

Sarıyer’e bağlı Küçükarmutlu Cemevi’nde üç gündür bekletilen Gedik’in cenazesinin Gülsuyu’na götürülmesine polis izin vermemişti.

Küçükarmutlu girişindeki barikatın önünde bekleyen dedesinin de aralarında bulunduğu grup ile polis müdürlerinin görüşmesi sonucu cenazenin Gülsuyu’na götürülmesine onay çıktı.

Dede Mustafa Meray görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Bir an önce cenazemizin kalkmasını istedik. Maalesef önümüzü kestiler. Akşam valiliğe gittik. Bugüne kadar bize iyi bakmayan polis, bize nihayet müsaade etti. Bazı bürokratların da devreye girmesinden dolayı, müsaade etti. Tabii ki mutlu değiliz ancak çocuğumuzu toprağa koymaktan dolayı mutlu olacağız” dedi.

BUNUN ADI CEZALANDIRMA

Görüşme sonrası basın açıklaması yapan Halk Cephesi Üyesi Barış Önal da baştan beri amaçlarının, Gedik’in vurulduğu yerde bir anma gerçekleştirmek olduğunu belirtti. Güvenlik gerekçesiyle engellendiklerini söyleyen Önal, “Söz konusu güvenliğimiz ise, bu 1.5 ay önce alınmalıydı. Ferit katledilmeden önce alınmalıydı. Şimdi değil. Bunun adı şimdi, cezalandırmadır” diye konuştu.

Oturma eylemine başladıklarında saldırmak üzere hazırlık yapan polisin bu sefer çok makul bir şekilde , ‘Tamam sizin geçmenize izin vereceğiz’ dediğini aktaran Önal, “En başından beri onlara söylediğimiz, ‘Bu kadar polisi buraya yığacağınıza, gidin Gülsuyu’da çetelere karşı bu gücünüzü harcayın demiştik. Hâlâ da aynı şey geçerli” dedi.

VURULDUĞU YERE GETİRİLDİ

Daha sonra cenaze Armutlu’dan konvoy eşliğinde Gülsuyu’na getirildi. Adı mahalleli tarafından ‘Hasan Ferit Gedik’ meydanı olarak değiştirilen yerde Gedik için tören yapıldı, helallik istendi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı anmanın ardından Hasan Ferit Gedik’in vurulduğu yere yürüyüş yapıldı. Gedik’in cenazesi omuzlarda taşınarak vurulduğu yere getirildi. Gedik'in vurulduğu yere çiçekler atıldı.

Cenaze daha sonra toprağa verilmek üzere Gazi Mahallesine götürüldü. Binler cenazeyi Gazi Mahallesi Mezarlığı'na taşıdı ve defnetti.

Defin sırasında konuşan Hasan Ferit Gedik'in babası İbrahim Gedik, "Benim oğlum hep yiğitçe ve dik durdu. Ama sistemin çürümüşlüğü yüzünden beraber olamadık" dedi. Gedik'in yakınları ve yoldaşları "Hepimiz Ferit'iz öldürmekle bitmeyiz" sloganları attı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İDO seferleri iptal edildi

SONRAKİ HABER

Gedik\'in faillerinden ilki teşhis edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...