02 Ekim 2013 13:35

Eskişehir valisi 'yine rahat durmuyor'

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının il dışında görülmesi yönünde görüş belirtmesini haberleştiren Radikal Muhabiri İsmail Saymaz’a bir e-posta gönderdi. Vali Tuna gönderdiği e-postada Saymaz’a “Oğlum İsmail, yine rahat durmuyorsun. Bir daha aynı şekilde yorum yaparak bu konuyu işlersen sen adi ve şerefsizsin” şeklinde hakaret etti.

Eskişehir valisi \'yine rahat durmuyor\'
Paylaş

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının il dışında görülmesi yönünde görüş belirtmesini haberleştiren Radikal Muhabiri İsmail Saymaz’a bir e-posta gönderdi.  Vali Tuna gönderdiği e-postada Saymaz’a “Oğlum İsmail, yine rahat durmuyorsun. Bir daha aynı şekilde yorum yaparak bu konuyu işlersen sen adi ve şerefsizsin” şeklinde hakaret etti.

Vali Azmi Tuna’nın İsmail Saymaz’a gönderdiği e-posta şöyle: “Oğlum İsmail, yine rahat durmuyorsun. Benim Ali İsmail ile ilgili söylemediğim bir sözü tekrar ısıtıp veriyorsun ki sana özel olarak telefonda bunu izah ettiğim halde her fırsatta alçaklıkla bunu tekrar ediyorsun. Sana malzeme kalmadı derken, mahkeme bize bir soru soruyor. Biz de savcılık da kamu düzenini düşünerek yüz binlerce insanın yaşadığı bu şehirde olay çıkmasın diye görüşümüzü yazıyoruz. Bunlar her nasılsa yandaş avukatlarınız tarafından herhalde anında sizlere servis ediliyor. Müebbet bile sizi kesmez. Bir daha aynı şekilde yorum yaparak bu konuyu işlersen sen adi ve şerefsizsin. Yerin altı da var unutma, eninde sonunda orada görüşeceğiz.”

ESKİŞEHİR VALİSİNİN MESAJINA SAYMAZ’DAN CEVAP

Gazetemize konuşan İsmail Saymaz şaşırdığını ifade etti. “Devletin benim algıladığım, baktığım yerden kendi iç ciddiyeti vardır” diyen Saymaz, valinin en azından tekzip yayınlatabileceğini söyledi. Valinin, kendi sorumluluğunda olan bir ilde yaşanan olayı aydınlatmak yerine, kişisel bir husumet haline getirdiğinin altını çizen Saymaz şu ifadeleri kullandı: “Onun istediği, çizdiği sınırlar içinde haber yapılsın, hatta yapılmasın istiyor. Bunu yaparken gazetecilik mesleğini ve ifade özgürlüğünü de hiçe sayıyor. Ancak gazetecilik mesleği, Vali Tuna’dan daha sert dil kullanan yöneticiler de gördü ve kimse onları hatırlamıyor şu anda. Ben ve bir çok gazeteci de, Vali Tuna istese de istemese de haber yapmaya devam edeceğiz. İtiraz edilecekse de yasanın ona verdiği yollarla itiraz edebilir. Yoksa gece yarısı gelen bir maille, bir gazeteciyi susturabilmesi mümkün değil. Dava açmayı düşünüyorum. Ancak, bunun bir valiye yaptırımı ne olabilir bilmiyorum.”

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Valinin sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti. Pek çok gazeteci ve Twitter kullanıcısı #eskişehirvalisigörevdenalinmali etiketiyle Eskişehir valisine tepki gösteriyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Demokratikleşme paketini' protesto eden gençlere müdahale

SONRAKİ HABER

Af Örgütü: Muhalif düşünceye tahammül yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa