01 Ekim 2013 20:07

HDK'den 'savaş tezkeresine' tepki

HDK İstanbul İl Meclisi, Suriye'ye asker gönderme yetkisi veren ve hükümet tarafından Meclis’e sunulan tezkereyi protesto etti.HDK İstanbul İl Meclisi, Suriye'ye asker gönderme yetkisi veren ve hükümet tarafından Meclis’e sunulan tezkereyi protesto etmek amacıyla Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi

HDK'den 'savaş tezkeresine' tepki
Paylaş


HDK İstanbul İl Meclisi, Suriye'ye asker gönderme yetkisi veren ve hükümet tarafından Meclis’e sunulan tezkereyi protesto etmek amacıyla Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi. "Suriye'de, Rojava'da kirli savaşa hayır, savaş tezkeresine hayır" yazılı pankartın açıldığı eylemde sık sık, "Yaşasın halkların eşitliği", "AKP savaş, halklar barış istiyor" ve "Tezkereye geçit vermeyeceğiz" sloganları atıldı.

Eylemde konuşan HDK Yürütme Kurulu üyesi Ahmet Saymadi, hükümete verilecek tezkere yetkisinin Suriye'ye ve Rojava'ya savaş ilanından başka bir anlamı olmadığını belirtti. Saymadi, AKP'nin “toplum adına” Suriye'ye savaş açmak istediğini, fakat Suriye'nin Türkiye açısından bir tehdit oluşturmasından çok Türkiye'nin Suriye halkları açısından tehdit oluşturduğunu söyledi. Saymadi, "Suriye'deki kirli savaşa ve AKP'nin yeni savaş tezkeresine karşı mücadeleyi yükseltmek, Haziran isyanının çaktığı kıvılcımlarla Kürt halkının özgürlük mücadelesini birleştirmek, halkların demokratik geleceği için elzemdir. Tezkereye geçit vermeyeceğiz" dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitimde taşıma rezilliği

SONRAKİ HABER

Başbakan’a yetişsin diye lağımı patlattılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...