01 Ekim 2013 19:57

‘Haklarımızı işverene teslim etmeyeceğiz!’

SOSYAL-İŞ Sendikası, Leroy Merlin Yapı Marketlerde yarın greve çıkacak.Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, yasal süre içerisinde anlaşma sağlanamaması üzerine, Sosyal-İş tarafından Leroy Merlin Yapı Marketlerde grev kararı işyerinde ilan edilmişti.Sosyal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı a&cced

‘Haklarımızı işverene teslim etmeyeceğiz!’
Paylaş

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, yasal süre içerisinde anlaşma sağlanamaması üzerine, Sosyal-İş tarafından Leroy Merlin Yapı Marketlerde grev kararı işyerinde ilan edilmişti.
Sosyal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, taraflar arasında sendikal haklar ve çalışma koşullarına ilişkin bazı maddelerde anlaşma sağlanamadığı gibi ücret ve mali haklara ilişkin hiçbir maddede anlaşmaya varılmadığı belirtilerek, “Sendikamız, asgari ücretin çok az üzerinde ücret alan, yol ve yemek yardımı dışında hiçbir sosyal hakkı bulunmayan, çoğunun ücretlerine 2 yıldır zam yapılmayan Leroy Merlin işçileri için haklı ve makul taleplerini ifade etmiş ancak işveren yüzde 4.5 ücret artışı önermişti” denildi.
Sendikanın TİS’in masada imzalanması için 6 ay boyunca özenli, yapıcı ve çözüm odaklı tutumda ısrar ettiği vurgulanan açıklamada, “Sendikamız, birinci yıl için yüzde 7, yılda 5 günlük 4 ikramiye (toplam 20 günlük ikramiye), mevcut yol ve yemek yardımının yanı sıra iki bayram için 100’er TL bayram yardımı, yılda bir defa 200 TL yakacak yardımı ve çocuk yardımı talep etmiştir. Ancak Sendikamızın bu tutumu işveren tarafında karşılık görmemiştir. Leroy Merlin işvereni anlaşma için hiçbir adım atmamış, yüzde 4.5’lik teklifinde ısrar etmiş, sosyal yardım taleplerimizin hiçbirine yanıt vermediği gibi mevcut yol ve yemek yardımını da işverenin takdirine terk edecek bir yaklaşım içine girmiştir” denildi.
İşverenin teklifinin kabul edilemez olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi; “Teklifimiz 3 Ekim 2013 Perşembe günü sabahına kadar geçerlidir. İşveren, teklifimize yanıt vermediği takdirde, 3 Ekim sabahında daha önceki teklifimizi esas alarak greve çıkacağız. Sendikamız, işvereni anlaşmaya, haklı ve makul taleplerimize yanıt vermeye bir kez daha çağırmaktadır. Ancak işveren çözüm için adım atmadığı takdirde, 3 Ekim günü greve çıkacağız. Leroy Merlin’in Ankara ve Bursa mağazalarında grevimize başlayacağız.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Paket Süryaniler açısından olumlu, ancak çok eksik’

SONRAKİ HABER

Eğitimde taşıma rezilliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...