01 Ekim 2013 18:53

‘Paketle İslamlaşmanın önü açılıyor’

Arap Basını Erdoğan’ın demokratikleşme paketini kendi okurlarına aktarırken “türban yasağının kaldırılmasını” öne çıkardı.Öne çıkardığı diğer konu ise “Kürt barış süreci” oldu. Al Jazeera, demokrasi paketini, “İslami başörtüsünün serbestleştirilmesi için daha ileri ad

‘Paketle İslamlaşmanın önü açılıyor’
Paylaş
Yusuf Ertaş

Arap Basını Erdoğan’ın demokratikleşme paketini kendi okurlarına aktarırken “türban yasağının kaldırılmasını” öne çıkardı.Öne çıkardığı diğer konu ise “Kürt barış süreci” oldu. Al Jazeera, demokrasi paketini, “İslami başörtüsünün serbestleştirilmesi için daha ileri adımlar” olarak yorumladı. Mısır’dan yayın yapan Middle East ise paketi, “Erdoğan Kamu Kurumlarının İslamlaştırılmasının Önünü Açıyor” diyerek eleştirel bir tutum aldı. Filistin gazetesi Al Küds, “Erdoğan, başörtüsü tartışmalarını yeniden yükseltirken, Kürt haklarını genişletiyor” diyerek Arap medyasındaki “demokrasi paketinin” aktarılış şeklini manşetinde özetliyor. Aşark Al Avsat,“Türkiye, Kürt Barış Sürecini Yükseltmeye Yönelik Reformlarını Açıkladı” manşetiyle verdiği haberde paket için “Kürt direnişçiler ile sürdürülen kırılgan bir barış sürecini kurtarmak için bir hamle” dedi. Gazete rinde BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak’ın, “paket, beklentilerimizi karşılamıyor” sözlerini de aktardı. Mısır gazetesi Al Ahram ise, “Türkiye Başbakanı Kürt Barış sürecine uygun reformları açıkladı” dedi.
Al Jazeera,“Kürtler ve Kadınlar Türkiye Başbakanı’nın Reform Planının Başında Yer Alıyor” haberinde, “Kürt dilinin kullanımıyla ilgili bazı kısıtlamalar kaldırılıyor” diyerek, bunu“Türkiye’nin güney doğusunda, yaklaşık 40 bin hayata mal olan 30 yıllık Kürt isyanını sonlandırma umutlarını yükselten bir hareket” olarak yorumladı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Paket dünya basınında

SONRAKİ HABER

‘KCK’ Erciş davasında 7 tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...