01 Ekim 2013 18:18

Üniversitelerde forumlar sürüyor

İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü'nün orta bahçesinde sosyal medya aracılığıyla toplanan öğrenciler, forum düzenledi. Forumda kantindeki "durdurulamayan" fiyat yükselişiyle ilgili şikayetler dile getirildi ve kantin boykotu tartışıldı.Sunulan öneriler arasında öğrencilerin bağışlarıyla bir &o

Üniversitelerde forumlar sürüyor
Paylaş

Sunulan öneriler arasında öğrencilerin bağışlarıyla bir öğrenci mutfağı ya da kantini kurulması, her proje sınıfının kendi oluşturduğu bütçesiyle bir çaydanlık alarak çayını, kahvesini kendi yapması, okulun belli bölgelerine su sebilleri konulması ve öğrencilerin kantinlerden yiyecek içecek almaması vardı. Forum sonunda organizasyonun kolaylaşması amaçlı bir komite kuruldu ve 3 Ekim'de öğle arasında ortabahçede öğrencilerin getireceği yiyeceklerle yeryüzü sofrasına benzer bir piknik yapılması kararı alındı.

Trakya Üniversitesi öğrencileri de sorunlarını tartışmak amacıyla kampüs içinde bir araya geldi. Menza yemekhane bahçesi önünde toplanan öğrenciler başta bu sene uygulanan kampüs kart olmak üzere üniversitelerin ticarileştirilmesi, ulaşım ve üniversitelerde yapılan polis kuşatması sorunlarını tartıştı. Fakültelere konulan turnike ve yemekhane sorunları gündeme geldi. Kampüs kart ile birlikte öğrenci bilgilerinin teşhir edilmesi,üniversitelerle bankaların anlaşmalı olarak öğrencileri müşteri olarak görmesi forumun dikkat çekici noktalarıydı. Forum çalışmaları adına komisyonlar kuran öğrenciler her hafta bir araya gelme kararı aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KESK: Tutuklu arkadaşlarımız için İzmir’deyiz

SONRAKİ HABER

Ev kirası soygununa son verilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...