01 Ekim 2013 18:07

Eğitim Sen'den fişlemeye tepki

Eğitim Sen Hakkari Şubesi yaptığı basın toplantısıyla Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentte ek ders karşılığı görev yapacak olan ücretli öğretmen atamalarında fişleme yapıldığı iddiaları tepki gösterdi.Toplantıda Eğitim Sen yöneticileri hazır bulunurken, açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Şube Başka

Eğitim Sen'den fişlemeye tepki
Paylaş

Eğitim Sen Hakkari Şubesi yaptığı basın toplantısıyla Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentte ek ders karşılığı görev yapacak olan ücretli öğretmen atamalarında fişleme yapıldığı iddiaları tepki gösterdi.

Toplantıda Eğitim Sen yöneticileri hazır bulunurken, açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Şube Başkanı Yusuf Demir, ortaya atılan iddiaları araştırdıklarını ve birçok öğretmen adayının mağdur edildiğini tespit ettiklerini dile getirdi. Demir, "Ücretli çalışmaya mahkum edilen eğitim emekçilerinin başvurularının ardından, listelerin emniyet birimlerince incelendikten sonra birçoğunun elendiği iddiaları üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bu iddialara açıklık getirmesini talep etmiştik. Ancak yapılan açıklama, mevcut sorunun çözümüne yönelik olmayıp, aksine iddianın doğruluk payını arttırır nitelikte olmuştur" dedi.

'HAKKARİ'DE REDDEDİLDİ VAN'DA İŞE ALDI'

Konu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüklerini belirten Demir, şunları aktardı: "İl Milli Eğitim Müdürü ile yaptığımız görüşmede, ataması yapılan öğretmenlerin mevzuata uygun olduğu dile getirilmiştir. Ancak bizler de biliyoruz ki, hiçbir mevzuatta öğretmen alımlarında güvenlik soruşturması yapılacağına dair bir ifade yoktur. Yasalar ve kanunlar belirli bir bölgeye göre de düzenlenmemiştir. Hakkari'de ücretli öğretmenlik için bazı birimlerce uygun görülmeyen bir arkadaşımızın, Van'da yapılan başvurusunun kabul edilmesi de bunun açık göstergesidir." Atamalarda KPSS puanına bile dikkat edilmediğini belirten Demir, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aradığı şartlara uygun, öncelikle eğitim fakültesi mezunu olup, 82 KPSS puanı olan sınıf öğretmeni ve bu şartlara sahip birçok öğretmen hiçbir atama listesinde yer almazken, bunların yerine farklı bölüm mezunu öğretmenlerin atanması ne ile açıklanacaktır? Ya da kendi branşı dışında farklı bir branşa atanan öğretmenler hangi bilimsel eğitim kriterine göre belirlenmiştir?" diye sordu.

'ATAMALARDA CEMAATİN ETKİSİ VAR'

Atamalardaki cemaat etkisine dikkat çeken Demir, "Öncelikli görevi eğitim alanında kamu düzenini sağlamak olan milli eğitim müdürlüklerinin, bu alanda çalışacak olan personel üzerinde hiçbir yetkisi kalmadı. Tüm kamusal alan dizaynı AKP'nin valilerine ve polisine teslim edildi. Bu, daha önce de dile getirdiğimiz cemaat örgütlenmelerinin nerelere vardığının kanıtıdır. Öğretmen arkadaşlarımızın yaşayacağı tüm mağduriyetlere karşı mücadele edeceğimizi tekrar belirtiyoruz" dedi. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Marmaris’te metrekareye 18,8 kg. yağış düştü

SONRAKİ HABER

İşçiye polis kurşunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...