01 Ekim 2013 17:37

‘Demokrasi Paketi'ne makyajlı yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketine ilişkin olarak “Türkiye’nin sorunları makyajla çözülemez” dedi.CHP genel merkezinde yaptığı basın toplantısında “Demokrasi Paketi”ni değerlendiren Kılıçdaroğlu, paketin AKP iktidarının kendi &c

‘Demokrasi Paketi'ne makyajlı yanıt
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketine ilişkin olarak “Türkiye’nin sorunları makyajla çözülemez” dedi.

CHP genel merkezinde yaptığı basın toplantısında “Demokrasi Paketi”ni değerlendiren Kılıçdaroğlu, paketin AKP iktidarının kendi çoğunlukçu rejimini pekiştiren bir paket olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın paketi açıklama şeklini de eleştirerek Başbakanın tavırlarını 12 Eylül Cuntasının lideri Kenan Evren’e benzetti. “Bakın inceleyin, birinin apoletleri var diğeri sivil” diyen Kılıçdaroğlu, Başbakanın muhalif basını çağırmamasını ve soru almamasını sert dille eleştirdi. Ancak basın toplantısı sonrası soru sormak isteyen gazetecinin sorusunu almadan salonu terk eden Kılıçdaroğlu, bu tavrıyla dikkat çekti.

‘PAKET DEMOKRASİ AÇIĞINI KAPATMAZ’

 “Bu paket yaraya merhem olacak bir paket değildir, Türkiye’nin demokrasi açığını kapatacak bir paket hiç değildir” diyen Kılıçdaroğlu, yaşanan adaletsizlikleri tek tek sıraladı. Erdoğan’ın sık sık Milli İrade’ye atıf yaptığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, cezaevinde hala tutuklu bulunan 7 millet vekili olduğunu hatırlattı. Tutuklu gazeteciler  ve basın özgürlüğü sorunlarına da değinen Kılıçdaroğlu, 276 öğrencinin hala hapiste olduğunu hatırlattı.Kılıçdaroğlu, demokrasi paketinin içeriğinde olan tüm maddeleri eleştirirken özel okullarda ana dilinde eğitim verilmesi maddesine değinmemesi dikkatlerden kaçmadı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

D.T.' ye yönelik cinsel istismara tepki

SONRAKİ HABER

Marmaris’te metrekareye 18,8 kg. yağış düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...