01 Ekim 2013 17:37

D.T.' ye yönelik cinsel istismara tepki

BDP Başakşehir İlçe Örgütü, 7 yaşındaki D.T.'nin cinsel istismara maruz kalmasını protesto etti. Açıklamada konuşan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise, Aile ve Sosyal Politikalara Bakanı Fatma Şahin'e seslenerek, "Mesele sadece mahkemelere gidip müdahil olmak değil. Mesele bu olayların takipçisi olmak ve bir daha yaş

D.T.' ye yönelik cinsel istismara tepki
Paylaş

BDP Başakşehir İlçe Örgütü, 7 yaşındaki D.T.'nin cinsel istismara maruz kalmasını protesto etti. Açıklamada konuşan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise, Aile ve Sosyal Politikalara Bakanı Fatma Şahin'e seslenerek, "Mesele sadece mahkemelere gidip müdahil olmak değil. Mesele bu olayların takipçisi olmak ve bir daha yaşanmamasını sağlamaktır" dedi.

İstanbul'un Başakşehir ilçesine bağlı Bayramtepe Mahallesi'nde dün 7 yaşındaki D.T.'nin cinsel istismara maruz kaldığı iddiaları üzerine BDP İlçe Örgütü, Bayramtepe Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül, BDP PM üyesi İhsan Coşkun, Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. "Yozlaşmaya, uyuşturucuya, fuhuşa ve çeteleşmeye karşı sessiz kalma" pankartının açıldığı açıklamada, "Tecavüzcü devlet hesap verecek" sloganı atıldı. Açıklama yapan BDP Başakşehir İlçe Başkanı Fahrettin Ülgün, D.T.'ye yönelik gerçekleştirilen cinsel saldırı ve tecavüzün D.T'nin ailesini ve kendilerini sarstığını belirterek, "Bu üzücü olayı çocuk istismarı ve ihmalinin toplumumuzda ne denli ciddi ve o denli örtük kalmış bir olgu olduğunu, istismarı önlemeyi, ortadan kaldırmaya yönelik önlemleri yaşama geçirmenin ne denli zor olduğunu bir kez daha göstermiştir" dedi. Sistemin bu yaşanan olayda büyük payı olduğunu ifade eden Ülgün, "Bu son yaşanan olayla ilçe yöneticimizin 7 yaşındaki oğlu D.T. kurban olarak seçilmiştir. Tecavüz zanlısı hakkında daha önce de defalarca buna benzer olaylara karışmasına rağmen ne bir önlem alınmış, ne de yasal hukuki süreç başlatılmıştır. Aksine şikayete giden yurttaşlarla alay edercesine karakolun kapısından geri çevirmişlerdir" dedi. "Açık olarak belirtiyoruz ki polis de bu suçun bir ortağıdır" diyen Ülgün, herkesi bu tür durumlar karşısında duyarlı olmaya ve ses çıkarmaya çağırdı.

Çocuklara böylesi saldırıların en kirli suç olduğunu ifade eden BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül de, bu ve buna benzer olayların özellikle Kürtlerin yoğunlukta olduğu alanlarda yaşandığına dikkat çekti.

'BUNUN ARKASINDA DEVLET VE EMNİYET VAR'

"7 yaşındaki çocuğa bunu reva görenleri aslında bu mahallede yaşayan halka yaklaşımını gösteriyor" diyen BDP İstanbul Milletvekili Tuncel ise, devletin fuhuş, uyuşturucu ve çeteleşme aracılığıyla Kürt toplumunu Kürt toplumuna kırdırttığını, kültürel bir soykırıma yönelttiğini söyledi. Tuncel, "Bunun arkasında devlet var, emniyet var" diyen Tuncel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e seslenerek, "Mesele sadece mahkemelere gidip müdahil olmak değil. Mesele bu olayların takipçisi olmak ve bir daha yaşanmamasını sağlamaktır" diye konuştu. Pozantı Cezaevi'nde yaşanan tecavüz olayını hatırlatan Tuncel, "Pozantı'da Kürt çocuklarına yapılanlar hala hafızalarda. Ne oldu hesabı soruldu mu? Tecavüzcüler hala korunuyor. Eğer devlet gerekeni yapmaz ise biz gerekeni yaparız. Bu davanın takipçisiyiz. Bakacağız bu kişi yargılanacak mı yargılanmayacak mı? Ceza almasını sağlayana kadar bu davanın arkasında olacağız. Bunu meclis gündemine de taşıyacağız" dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Termik santral işgalci duruma düştü

SONRAKİ HABER

‘Demokrasi Paketi'ne makyajlı yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...