01 Ekim 2013 15:45

2B mağdurları: Oy verdik, vekil değil polis geldi

2B yasası ile evlerinin arazilerini tekrar satın almak zorunda kalan Ümraniyeliler, 20 Eylül’de başlattıkları yürüyüşle Ankara’ya vardı. Sorunlarını ve taleplerini Meclis'e iletmek isterken, polis tarafından engellendiler. Mağdur bir vatandaş “oy verdiğim AKP’nin vekili değil, polisi karşıma çıkıyor” derken; S&o

2B mağdurları: Oy verdik, vekil değil polis geldi
Paylaş

Ümraniye 2B Hak Sahipleri Platformu’ndan Hıdır Yavuz, “2B yasasıyla; kent emekçilerinden; zaten birilerinden ücret karşılığı aldığı, suyunu ve elektriğini getirdiği, yolunu yaptığı, yıllarca vergisini verdiği evi ve arsası sandığı yeri yeniden ve yüksek fiyatla almasını istiyor” dedi.

‘NASIL GEÇİNELİM?​’

Gazetemize konuşan 2B mağduru Gülizar Düz evin inşaatı sırasında eşinin boyun felci olduğunu belirtirken, “Eşim 14 yıl yatalak hastaydı ve 3 yıl önce hayatını kaybetti. İki çocuğumun ikisi de engelli. Onlara baktığım için işe giremiyorum. 90 bin lira borcum oldu, nasıl geçineceğim” dedi.

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de eyleme katılırken; taleplerini Meclis'e iletmek isteyen Ümraniyelilerin demokratik haklarını kullanamadıklarını söyledi. “Demokrasi lafını ağzından düşürmeyen, demokrasi paketi açıklayan hükümet size bu hakkı reva görmedi” diyen Tüzel, bunun bir demokrasi sahtekarlığı olduğunu söyledi. Demokrasinin hak arama özgürlüğü olduğunu belirten Tüzel, birçok toplumsal kesime yapıldığı gibi Ümraniyelilerin de polisle engellendiğini ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise verilen tapuların vatandaştan geri alınarak mağdur edildiğini söyledi. Elinde tuttuğu bir tapuyu gösteren Tekin, “seçim öncesi sizi kandırıp Sultanbeyli’de, Sulukule’de, Beyoğlu’nda olduğu gibi sürgüne tabi tutacaklar” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

285 çocuk annesiyle cezaevinde

SONRAKİ HABER

Kadınlara hakaret eden imama hapis istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa