01 Ekim 2013 15:11

Norveç’te yeni hükümet açıklandı

Norveç’te 9 Eylül’de yapılan genel seçimlerde muhafazakar sağcı parti Höyre’nin seçimi kazanmasından sonra Höyre öncülüğünde yeni koalisyon hükümetini oluşturma çalışmaları sona erdi. Höyre Partisi Başkanı Erna Solberg’in göçmen karşıtı İlerleme Partisi (FrP), liberal

Norveç’te yeni hükümet açıklandı
Paylaş
Mahmut Algünerhan

Norveç’te 9 Eylül’de yapılan genel seçimlerde muhafazakar sağcı parti Höyre’nin seçimi kazanmasından sonra Höyre öncülüğünde yeni koalisyon hükümetini oluşturma çalışmaları sona erdi. Höyre Partisi Başkanı Erna Solberg’in göçmen karşıtı İlerleme Partisi (FrP), liberal çizgideki Sol Parti (Venstre) ve Hıristiyan Halk Partisi (KRF) ile koalisyon kurma çalışmaları 30 Eylül akşamı sona erdi. Partilerin birlikte yaptığı basın açıklamasında yeni hükümetin Höyre Partisi ile FrP’den oluşacağı açıklandı. Yapılan basın açıklamasında birlikte koalisyon kurma çalışmaları sırasında birçok konuda anlaşmaya varıldığı belirtildi. Yapılan bu açıklamaya göre yeni hükümet Höyre Partisi ile Norveç’te 77 kişiyi katleden Anders Behring Breivik’in  bir dönem üyesi olduğu aşırı sağcı parti FrP’den oluşacak.

Koalisyonda diğer iki partinin yer almaması Erna Solberg için bir yenilgi ve FrP için bir zafer olarak görülüyor. Partilerin üzerinde anlaşamadıkları konular arasında  göçmenler ve petrol sondaj çalışmaları gibi konular bulunuyor. Ayrıca oluşacak bu koalisyon hükümeti ile kamu mallarını özelleştirme ve özel sektöre daha fazla olanak sağlamak için vergilerde indirim yapılması bekleniyor. (Oslo/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suat Kılıç’a dava açılıyor

SONRAKİ HABER

Halk, sağlığı için Manchester’a akın etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...