01 Ekim 2013 15:01

Suat Kılıç’a dava açılıyor

Hava Sporları Genel Kurulu'nda yeniden başkan seçilen Nihat Ermihan'ın, Bakan Suat Kılıç hakkında dava açacağı öğrenildi.7 Şubat 2013’te yeniden başkan seçilen Nihat Ermihan'ın, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından başkanlık ataması yapılmamıştı. Bakan Kılıç, Türkiye Hava Sporları F

Suat Kılıç’a dava açılıyor
Paylaş

Hava Sporları Genel Kurulu'nda yeniden başkan seçilen Nihat Ermihan'ın, Bakan Suat Kılıç hakkında dava açacağı öğrenildi.
7 Şubat 2013’te yeniden başkan seçilen Nihat Ermihan'ın, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından başkanlık ataması yapılmamıştı. Bakan Kılıç, Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu, GSGM Merkez Danışma Kurulu kararıyla, iki federasyonu da Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu'na bağlamıştı. Ermihan, ataması bakan tarafından yapılmayınca yürütmeyi durdurma kararı ile 18 Eylül tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'na dava açtı. Ermihan'ın, Ankara 6. İdare Mahkemesi'ne 2013/1440 sayılı dosya ile açılan davaya ek olarak Bakan Suat Kılıç'a görevini kötüye kullanmaktan dava açacağı belirtildi.
Nihat Ermihan'a iletilen resmi evrakta, "Türkiye Hava Sporları Federasyonu 25.09.2013 tarih ve 6188 sayılı Bakanlık Olur'u ile Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu bünyesine spor dalı olarak bağlanmıştır" denildi. Spor Genel Müdürlüğü Federasyon Başkanlığı Seçim Yönetmeliği'nin 10'uncu maddesinde, "Yapılan seçim sonucunda en çok oyu alan aday, genel müdürün teklifi, bakanın onayı ile federasyon başkanı olarak göreve başlatılır' denilmesine rağmen ataması yapılmayan Ermihan, “Bakan tarafından böyle bir karar alınması çok manidardır” dedi.
Nihat Ermihan yaptığı açıklamada, “Bu olayı öğrendiğimde yurt dışındaydım. Burada çok önemli bir nokta var. 18 Eylül'de yürütmeyi durdurmak için Spor Bakanlığı'na açtığım davanın hemen ardından böyle bir karar alınması çok manidardır. Bizim federasyonumuzun lağvedilerek Gelişmekte Olan Spor Federasyonu'na bağlanması da manidardır. Yönetmelik bu kadar açık ve sarih olmasına rağmen bakan tarafından onaylanmaması anlaşılır ve kabul edilebilir bir durum değildir. Havacılık camiamız bu kararla şoka uğradı. Kulüplerimiz şaşkın. Havacılık sporu bu davranışla çok büyük bir sekteye uğramıştır” diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tekvandoda rüşvet ve taciz iddiaları

SONRAKİ HABER

Norveç’te yeni hükümet açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...