01 Ekim 2013 16:11

AKP dopingli sporcuyu ödüllendiriyor

Türkiye sporunda skandalların ardı arkası kesilmiyor. Haziran ayında yapılan resmi açıklamaya göre 2013 yılında 90 sporcuda dopingli maddeye rastlanmıştı. Tablonun tamamı ise bundan çok daha vahim.2004 Atina Olimpiyat Oyunları'na, Doping Merkezi raporuna göre yasaklı madde kullandığı tespit edilen milli güreşçi M.Ö. gö

AKP dopingli sporcuyu ödüllendiriyor
Paylaş
Ercan Ata

2004 Atina Olimpiyat Oyunları'na, Doping Merkezi raporuna göre yasaklı madde kullandığı tespit edilen milli güreşçi M.Ö. götürüldü. Bir başka iddiada ise bu durumdan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün haberdar olduğu ifade edildi.

Türkiye Doping Kontrol Merkezi'nin o dönem başkanlığını yapan Prof.Dr. M. Aytekin Temizer imzası ile 26.03.2004 tarihinde yazılan rapor Doğan Haber Ajansı tarafından yayımlandı. Raporda yapılan incelemeler sonunda Türkiye Büyükler Grekoromen Avrupa Şampiyonası hazırlık kampı sırasında milli güreşçi M.Ö'den numune alındığı ve sonuçta yasaklı madde ''Metholone''nin çıktığı belirtildi. Durumu resmi yazı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü özel kaleme ileten Temizer, yapılan inceleme sonucunda 7 sporcunun 6'sında doping içeren madde çıkmadığı ve birinde ise çıktığını bildirdi.

RESMİ YAZIYA RAĞMEN

Türkiye Doping Kontrol Merkezi'nin söz konusu raporuna rağmen hakkında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Güreş Federasyonu tarafından hiçbir işlem yapılmayan M.Ö, 2004 yılında Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılan olimpiyatlara götürüldü ve 96 kiloda 3. olarak Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı. O dönem Gençlik ve Spor Genel Müdürü olan Mehmet Atalay ve Güreş Federasyonu Başkanı olan Racai Ustaoğlu'nun konudan haberi olup olmadığı, raporun kimler tarafından ''hasır altı'' edildiği ortaya çıkmadı.

ŞİMDİ GSGM'DE YÖNETİCİ KADROSUNDA

Ancak, gerçek olan Türkiye Doping Merkezi tarafından 31.05.2004 tarihinde ''Kişiye Özel'' ve ''Gizli'' ibareleriyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü özel kalemine 2133 no’lu evrakın teslim edildiği ve hiçbir işlemin gerçekleşmediği. Bu konu ile ilgili muhalefetin de meclise bir önerge vermeye hazırlandığı öğrenildi.

Öte yandan rapora göre ''doping'' yaptığı tespit edilen M.Ö'nün, 2010 yılında dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül tarafından Olimpik Sporlar Yüksek Performans Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne atandığı da ortaya çıktı. Söz konusu kişi, kurumdaki görevini sürdürüyor. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Genç Fenerbahçeliler lideri tutuklandı

SONRAKİ HABER

Kipsang yeni rekorlara göz dikti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...